Αυτοψία στον δρόμο για τα Θερμιά

0
1211

– Ολοκληρώνει ο Δήμος Παρανεστίου τη μελέτη για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή
– Αν. Καγιάογλου στα «Χ»: «Πέρα από την ασφαλτόστρωση, θα γίνουν παρεμβάσεις στα σημεία που είναι επικίνδυνα και δημιουργούνται συνεχώς καταπτώσεις»

Σε εργασίες για τις ανάγκες της μελέτης που ολοκληρώνει ο Δήμος Παρανεστίου και αφορούν το έργο βελτίωσης της βατότητας και της ασφάλειας τού οδικού δικτύου που οδηγεί προς τα Θερμιά, προχώρησε το πρωί της Τρίτη ο Δήμος Παρανεστίου, με τη συμμετοχή και του Δημάρχου, κ. Αναστάσιου Καγιάογλου, ο οποίος έκανε επιτόπια αυτοψία των σημείων όπου πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις. Το έργο αφορά αποκαταστάσεις προβλημάτων που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες (κυρίως τις καταπτώσεις) και εστιάζεται στον οδικό άξονα που φθάνει μέχρι τα Θερμιά.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι η επίσκεψη του ιδίου και των υπηρεσιών του δήμου, στο οδικό δίκτυο που οδηγεί προς τα Θερμιά έγινε προκειμένου να αξιολογηθούν τα σημεία που χρήζουν αμεσότερων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της βατότητας. Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι έργα ασφαλτόστρωσης θα γίνουν σε όλον τον δρόμο που σήμερα παρουσιάζει προβλήματα και συμπλήρωσε: «Πέρα από την ασφαλτόστρωση, θα γίνουν παρεμβάσεις στα σημεία που είναι επικίνδυνα και δημιουργούνται συνεχώς καταπτώσεις. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, το έργο θα προχωρήσει σε διαγωνισμό και πιστεύουμε ότι μέσα στο 2022 θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να έχουμε ένα ασφαλές και βατό οδικό δίκτυο στην περιοχή. Ο δρόμος δεν παρέχει πρόσβαση μόνο προς τα ιαματικά λουτρά, αλλά και προς το Παρθένο Δάσος, προς το οποίο κινούνται συνεχώς επισκέπτες από παντού».
Για το συγκεκριμένο έργο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από τον Δήμο Παρανεστίου, με στόχο να κάνει ασφαλέστερη τη διαδρομή προς τα Θερμιά και να λύσει ένα πρόβλημα που χρονολογείται από την εποχή που δημιουργήθηκε ο δρόμος για τις ανάγκες των έργων της ΔΕΗ.
Η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου δεν ήρθε καθόλου τυχαία, καθώς προηγήθηκαν συνεχείς επαφές με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί, με στόχο να βελτιωθούν γενικότερα οι υποδομές του Δήμου Παρανεστίου. Στον συγκεκριμένο δρόμο υπάρχει διαχρονικό πρόβλημα με τις καταπτώσεις, που εμποδίζει την ασφαλή διέλευση αλλά και την εύκολη προσβασιμότητα προς τα Θερμιά. Ο Δήμος Παρανεστίου αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το συγκεκριμένο πρόβλημα, για πρώτη φορά από τη δημιουργία του, και να καταθέσει σχετικό αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με αναλυτική περιγραφή του προβλήματος και τις ανάλογες μελέτες.
Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά στα «Χ» ο Δήμαρχος Παρανεστίου: «Δεν είχε ποτέ προβλεφθεί να γίνουν άρτια τεχνικά έργα και να εγκατασταθεί κάποιο δίχτυ που να προστατεύει το οδόστρωμα και τους διερχόμενους από τις καταπτώσεις. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν υπάρχουν πολλές και συνεχόμενες βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις στην περιοχή. Αυτό συμβαίνει διότι το έδαφος σε διάφορα σημεία του συγκεκριμένου δρόμου είναι σαθρό, με αποτέλεσμα να καταπίπτουν επάνω στο οδόστρωμα μεγάλες πέτρες και βράχια, δημιουργώντας αυξημένο κίνδυνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μέχρι σήμερα, ο τοπικός δήμος αντιμετώπιζε το πρόβλημα στέλνοντας μηχανήματα έργου, προκειμένου να καθαρίσει τον δρόμο και να αποσοβήσει τους κινδύνους που δημιουργούνται για τους διερχόμενους οδηγούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ