Πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση της τοπικής πρωτοβουλίας απασχόλησης με τίτλο «Δημιουργική Δράμα»

0
212

Χριστόδουλος Mαμσάκος: «Προσπαθούμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της ανεργίας παρέχοντας χρήματα αλλά και εκπαίδευση σε 100 ανέργους»


 

Με την εναρκτήρια ημερίδα παρουσίασης της τοπικής πρωτοβουλίας απασχόλησης με τίτλο «Δημιουργική Δράμα» που έχει ως αναθέτουσα αρχή τον Δήμο Δράμας και είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» άρχισε χθες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δράμας, η δημοσιότητα του προγράμματος. Το έργο αφορά την κατάρτιση 100 ανέργων ωφελουμένων (που είναι δυνατόν να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης), για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Η εκπρόσωπος του αναδόχου του έργου που είναι ο εκπαιδευτικός όμιλος «Ευρωπρόοδος Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» κα Εύα Κοσμενίδου, δήλωσε ότι: «Tο έργο αφορά την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη συμβουλευτική, την παροχή πιστοποίησης και τα μέτρα δημοσιότητας. Το έργο απευθύνεται σε 100 ανέργους που μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην πόλη της Δράμας. Ξεκινάμε με την εναρκτήρια ημερίδα για να ενημερωθεί το κοινό και θα προχωρήσουμε στη δημόσια πρόσκληση για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι άνεργοι. Ακολούθως θα ξεκινήσει η συμβουλευτική με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες και η κατάρτιση. Στο τέλος της κατάρτισης, θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις πιστοποίησης και οι συμμετέχοντες εφόσον επιτύχουν θα πάρουν αναγνωρισμένο πιστοποιητικό, ανάλογα με το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν και παρακολούθησαν».
Με τις γνώσεις που θα αποκτήσουν οι άνεργοι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στους κλάδους του τουρισμού, του λιανικού αλλά και του ηλεκτρονικού εμπορίου, του επισιτιστικού τομέα και της ανάπτυξης ιστοσελίδων και εφαρμογών. Στο έργο περιλαμβάνονται πέντε προγράμματα κατάρτισης στα οποία είναι ενταγμένος ο επισιτιστικός τομέας, το after sales management, η δημιουργία ιστοσελίδων, το λιανικό εμπόριο και το ηλεκτρονικό εμπόριο.
«Όλοι οι τομείς στους οποίους θα καταρτιστούν οι άνεργοι, είναι τομείς στους οποίους η πόλη της Δράμας προσφέρει θέσεις απασχόλησης» είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των «Χ» η κα Κοσμενίδου. Η ίδια ανέφερε μιλώντας για το επίδομα κατάρτισης ότι αυτό ανέρχεται στα 675 ευρώ, ενώ σημείωσε ότι η διάρκεια της κατάρτισης που θα γίνει στο σύνολό της δια ζώσης είναι δυο μήνες περίπου.
Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος είπε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε 100 ανέργους, να ενημερωθούν και στη συνέχεια να μπορούν να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους χρειαστούν στην προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας, σε αρκετούς τομείς. «Εκτός όμως από την εύρεση εργασίας θα υπάρχει και ένα σεβαστό ποσό θα εισπράξουν οι ωφελούμενοι του προγράμματος. Ταυτόχρονα θέλουμε να τονίσουμε ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν κόβεται η κάρτα ανεργίας. Προσπαθούμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της ανεργίας παρέχοντας χρήματα αλλά και εκπαίδευση σε 100 ανέργους» τόνισε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ