Πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Κυριών Δράμας η ημερίδα λήξης του έργου ανάπτυξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας

0
132
Από αριστερά η κα Αλίκη Τσιαμούρα και η κα Κατερίνα Ιωσηφίδου

Αλίκη Τσιαμούρα: «Δόθηκε η ευκαιρία με το συγκεκριμένο πρόγραμμα 35 γυναίκες να μάθουν τον τρόπο σκέψης για να κάνουν δικές τους επιχειρήσεις»


Χθες Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 στο αίθριο του Σπιτιού Ανοιχτής Φιλοξενίας της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. πραγματοποιήθηκε η ημερίδα λήξης του έργου «Ανάπτυξη δράσεων γυναικείας επιχειρηματικότητας – Επανένταξη – Ενεργοποίηση» που έγινε στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας.
Το έργο απευθυνόταν σε 35 άνεργες γυναίκες της Δράμας με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκαν δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης. Στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε για τη λήξη του έργου, η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. κα Αλίκη Τσιαμούρα, εξέφρασε την ικανοποίησή της καθώς όπως είπε η Ένωση Κυριών Δράμας, είχε βαθιά επιθυμία να στηρίξει τις άνεργες γυναίκες. “Έτσι δόθηκε η ευκαιρία με το συγκεκριμένο πρόγραμμα 35 γυναίκες να μάθουν τον τρόπο σκέψης για να κάνουν δικές τους επιχειρήσεις. Μέσα από συνάντηση που είχαμε διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν 2 κυρίες από τις 35, που έδειξαν ενδιαφέρον να φτιάξουν δική τους επιχείρηση. Για εμάς αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλη χαρά. Θα έχουμε όμως και συνέχεια. Το πρόγραμμα που κύλησε άριστα έγινε αιτία να υποβάλλουμε και νέα πρόταση η οποία ελπίζω και πιστεύω ότι θα εγκριθεί ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε σε αυτή τη φιλοσοφία περισσότερες ακόμη γυναίκες της Δραμινής κοινωνίας” τόνισε η κα Τσιαμούρα.
Από την πλευρά του Δήμου Δράμας, στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου η κα Κατερίνα Ιωσηφίδου, προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης του δήμου, τόνισε ότι: «H δράση ανάπτυξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας που υλοποιήθηκε από την Ένωση Κυριών Δράμας και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση της να κηρύξουμε τη λήξη της με την ημερίδα αυτή, είναι μια πράξη που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Δράμας. Είναι μια δράση που έχει συνέργεια με άλλες 15 δράσεις που υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Δράμας και άλλους εταίρους που συμμετείχαν σε αυτή την στρατηγική. Χρηματοδοτήθηκαν όλες το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την περίοδο 2014 – 2017 . Όπως είπε και η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας κα Αλίκη Τσιαμούρα, σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν ο εντοπισμός 35 άνεργων γυναικών, οι οποίες είχαν την ανάγκη να ενισχύσουν τα τυπικά τους προσόντα, να αυξήσουν την αυτοεκτίμησή τους και να στραφούν προς την αγορά εργασίας με περισσότερα εφόδια ώστε να προωθηθούν στην απασχόληση, είτε δημιουργώντας δικές τους επιχειρήσεις είτε ως απασχολούμενες στον τομέα για τον οποίο καταρτίστηκαν. Οι δράσεις αυτές λοιπόν μόνο θετικό πρόσημο είχαν και εμείς σαν συντονιστές από τον Δήμο Δράμας, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεργασία. Τέτοιου είδους δράσεις με επιτυχία στην ολοκλήρωσή τους είναι η αφορμή για τη συνέχιση της συνεργασίας σε επίπεδο και πάλι εταιρικού σχήματος, για την επόμενη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας και για την εξέλιξη των δράσεων που υλοποιήσαμε με την κυρία Τσιαμούρα και την Ένωση Κυριών από το 2006 που ξεκινήσαμε να υλοποιούμε έργα».
Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την πρόεδρο Αλίκη Τσιαμούρα, την συντονίστρια των δράσεων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Δράμας Κατερίνα Ιωσηφίδου και εκπρόσωπο του Δήμου Δράμας. Αμέσως μετά η συντονίστρια του έργου Παναγιώτα Ψαρρά παρουσίασε την πορεία υλοποίησης της δράσης. Στο τέλος έγινε η απονομή των πιστοποιητικών στις τριάντα πέντε ωφελούμενες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ