Ξεκινούν οι διαγωνισμοί των μεγάλων έργων

0
428

– Μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής προχωρούν σε διαγωνισμό τα έργα του δημοτικού σταδίου με τις κερκίδες και η ανάπλαση στον Κορύλοβο
– Γ. Καψημάλης στα «Χ»: «Eξελίσσονται οι διαδικασίες των εγκρίσεων των όρων δημοπράτησης και των κατοχυρώσεων των διαγωνισμών και έπεται συνέχεια»


Σε διαγωνισμούς για τα μεγάλα έργα προχωρά ο Δήμος Δράμας μετά τις χθεσινές ομόφωνες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Καψημάλης, δήλωσε ότι οι διαδικασίες των μεγάλων έργων πλέον προχωρούν αφού εξελίσσονται οι διαδικασίες των εγκρίσεων των όρων δημοπράτησης και των κατοχυρώσεων των διαγωνισμών και έπεται συνέχεια στις επόμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, για εγκρίσεις νέων διαγωνισμών που αφορούν έργα του δήμου.
Το πρωί της Τρίτης μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι δημοπράτησης του έργου της διαμόρφωσης της περιμετρικής δημοτικής οδού του Κορυλόβου και του έργου της κατασκευής των κερκίδων και της αίθουσας προθέρμανσης του δημοτικού σταδίου της Δράμας. Παράλληλα εγκρίθηκε το πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανακατασκευή συντήρηση σχολικών κτηρίων της Κοινότητας Δράμας και συγκεκριμένα του 1ου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, του 6ου Γυμνασίου Δράμας, του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Νέας Αμισού και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Ακόμη κατακυρώθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού για την κατασκευή δρόμου προσπέλασης στο νεοανεγερθέν σκοπευτήριο όπου προπονείται και η Άννα Κορακάκη και βρίσκεται στο αγρόκτημα της Καλλιφύτου.
Την έκδοση διακηρύξεων για τα συγκεκριμένα μεγάλα έργα είχε προαναγγείλει στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών από τις 12 Ιανουαρίου λέγοντας ότι θα εκδοθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο. Ο διαγωνισμός που αφορά την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου, με τις νέες κερκίδες, αφορά ένα έργο που θα δώσει τέλος σε ένα πάγιο πρόβλημα για τους αθλητές, τις ομάδες αλλά και τους φιλάθλους. Το έργο των κερκίδων είναι τμήμα μιας συνολικότερης πρότασης που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά δύο έργα υποδομών για τον Δήμο Δράμας, ύψους 10.374.361 ευρώ. Συγκεκριμένα πρόκειται για την ανακατασκευή των κερκίδων του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» και του νέου χώρου εκγύμνασης κάτω από αυτές, ενώ το δεύτερο έργο αφορά τη συνολική ανάπλαση του περιφερειακού δρόμου του Κορυλόβου.
Τα σχετικά έγγραφα με το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων στον Δήμο Δράμας που θα καλυφθούν κατά 100% από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υπογράφηκαν τo Νοέμβριο του 2022 και όπως είχαν γράψει τότε τα «Χ» τα στελέχη του Δήμου Δράμας εκτιμούσαν ότι οι διαγωνισμοί επρόκειτο «να βγουν στον αέρα» πιθανόν και μέχρι το τέλος του 2022. Αυτή η στιγμή έχει φθάσει πλέον με μία μικρή καθυστέρηση 1,5 μήνα ως προς τις αρχικές εκτιμήσεις. προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός και η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου.
Ειδικά για τα μεγάλα έργα στο Δημοτικό Στάδιο Αλέκος Φρούσιος βέβαια δεν θα πρέπει να λησμονηθεί ότι δρομολογήθηκαν χάρη στη δωρεά του προέδρου της ΚΥΚΛΩΨ κ. Άρη Θεοδωρίδη που ανέλαβε τη μελέτη για το έργο του Δημοτικού Σταδίου ενώ τη μελέτη του έργου ανάπλασης της περιμετρικής οδού του Κορυλόβου που ανέλαβε ο κ. Κώστας Αποστολίδης με την Raycap. Οι μελέτες των δυο έργων λειτούργησαν καταλυτικά για την πρόταση ένταξής τους στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Αξίζει να υπενθυμιστεί επίσης ότι το έργο με τίτλο: «Κατασκευή κερκίδων και αίθουσας προθέρμανσης του Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» (πρώην Εθνικό) Δράμας» αποτελείται από την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων κερκίδων, χώρους αποδυτηρίων με πρόβλεψη και για ΑΜΕΑ και βοηθητικούς χώρους όπως ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, χώρος ελέγχου Doping, χώρους δημοσιογραφικών θεωρείων και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για τη λειτουργία τους. Επίσης περιλαμβάνεται διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, κυρίως προς την οδό Λούρου απ’ όπου και θα υπάρχουν οι κύριες είσοδοι των εγκαταστάσεων, καθώς και η καθαίρεση των υφιστάμενων κερκίδων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 5.871.400,00€ με Φ.Π.Α. Το έργο με τίτλο: «Διαμόρφωση περιμετρικής δημοτικής οδού Κορυλόβου», θα υλοποιηθεί στην περιμετρική δημοτική οδό πλησίον του περιαστικού Δάσους του Κορυλόβου και θα περιλαμβάνει την προτεινόμενη διαμόρφωση που αφορά τη δημιουργία χώρων κίνησης και στάσης για τους πεζούς. Πιο αναλυτικά προτείνονται: πεζόδρομοι, ποδηλατοδρόμος, jogging trail, χώροι στάθμευσης οχημάτων και ποδηλάτων, διαμόρφωση πλατείας μπροστά από το 6ο Γυμνάσιο Δράμας και μικρότεροι χώροι στάσης σε σημεία με ενδιαφέρουσες θεάσεις προς την πόλη και το άλσος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 4.472.000,00€ με Φ.Π.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!