Πρακτορείο στο Παρανέστι δρομολογούν τα ΕΛΤΑ

0
2530

Προς λύση η μη επαρκής λειτουργία των γραφείων των ΕΛΤΑ στο Παρανέστι.
Αν. Καγιάογλου στα «Χ»: «Κύριο μέλημά μας είναι να υπάρξει επαρκής εξυπηρέτηση των κατοίκων»

Θετικές είναι οι εξελίξεις για το πρόβλημα λειτουργίας του γραφείου των ΕΛΤΑ στον Δήμο Παρανεστίου. Τον περασμένο Μάρτιο, το κατάστημα έκλεισε λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλων του οργανισμού και από τότε η εξυπηρέτηση γίνεται από κάποιον υπάλληλο που μεταβαίνει στο γραφείο των ΕΛΤΑ για μια ημέρα την εβδομάδα (κάθε Τετάρτη) και για 2-3 ώρες, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί λύση που θα μπορούσε να θεωρηθεί ικανοποιητική για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Έτσι, από την περασμένη άνοιξη μέχρι και σήμερα υπάρχει συνεχής προσπάθεια του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου, ο οποίος με την εμπλοκή και του Βουλευτή Δράμας της ΝΔ Κώστα Μπλούχου επιχειρεί ώστε να εγκριθεί η τοποθέτηση υπαλλήλου στο γραφείο του ΕΛΤΑ σε καθημερινή βάση. Για τον σκοπό αυτό έχουν γίνει αρκετές επαφές με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και με τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη με την βοήθεια του κ. Μπλούχου προκειμένου να βρεθεί λύση. Προς το παρόν, το ζήτημα αυτό είναι σε εκκρεμότητα και αναμένονται εξελίξεις, όπως εξήγησε χθες στα «Χ» ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.
Την ίδια ώρα τα ΕΛΤΑ κινούνται ήδη στην κατεύθυνση της δημιουργίας περιφερειακού ταχυδρομικού πρακτορείου στην έδρα του Δήμου Παρανεστίου, κάτι που όπως είπε ο Δήμαρχος Παρανεστίου αποτελεί θετική εξέλιξη για τη λύση του προβλήματος και τελικά της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού για την παροχή και πώληση υπηρεσιών και προϊόντων που να ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων, συνεργάζονται με κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις του Ν. 4019/2011, ιδιώτες, επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, ελεύθερους επαγγελματίες, με σκοπό τη λειτουργία Ταχυδρομικού Πρακτορείου στα καταστήματά τους. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού ανακοινώνεται το ενδιαφέρον των ΕΛΤΑ για τη λειτουργία Περιφερειακού Ταχυδρομικού Πρακτορείου στο Παρανέστι του Δήμου Παρανεστίου του Νομού Δράμας.
Το έργο του ταχυδρομικού πρακτορείου θα είναι: H πώληση γραμματοσήμων, παραλαβή, ζύγιση και τιμολόγηση ταχυδρομικών αντικειμένων επιστολικού ταχυδρομείου. H πώληση προϊόντων ΕΛ.ΤΑ και τρίτων που διατίθενται μέσω του ταχυδρομικού δικτύου. Η αποστολή αντικειμένων ειδικής διαχείρισης (συστημένα, αντικαταβολής, κλπ.) και EXPRESS, η παραλαβή, ζύγιση και τιμολόγηση ταχ. δεμάτων, η έκδοση ταχυδρομικών επιταγών, η εξόφληση λογαριασμών ταχυπληρωμής (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ύδρευσης, κινητής τηλεφωνίας, κλπ.), η επίδοση ταχυδρομικών αντικειμένων στον χώρο του Ταχυδρομικού Πρακτορείου ή μέσω των Γραμματοθυρίδων του, η διανομή καθημερινά κατ’ οίκον των ταχυδρομικών αντικειμένων – πληρωμή ταχ. επιταγών, συντάξεων και επιδομάτων κλπ. Καθώς και η πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από τα ΕΛΤΑ.
Στην απόφασή τους τα ΕΛΤΑ διευκρινίζουν ότι ο υποψήφιος ανάδοχος θα πρέπει να διαθέτει κατάστημα με: Καλή θέση και προβολή, δραστηριότητα που προσιδιάζει με το έργο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, άνετη πρόσβαση πελατών και οχημάτων, εσωτερικό διακριτό χώρο ελάχιστων διαστάσεων 12 τ.μ., ο οποίος θα οριοθετηθεί και θα διαμορφωθεί κατάλληλα, προκειμένου να εκτελείται απρόσκοπτα το ταχυδρομικό έργο. Επίσης ικανή πρόσοψη για την τοποθέτηση των σημάνσεων ΕΛΤΑ καθώς και αναγκαίο εξοπλισμό για την πλήρη διασύνδεση στο αυτοματοποιημένο περιβάλλον ΕΛΤΑ.
Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι επιτηδευματίες-επαγγελματίες που διατηρούν στις παραπάνω περιοχές καταστήματα καλής θέσης και προβολής, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. Δράμας, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Έντυπο της αίτησης καθώς και πληροφορίες θα δίνονται, όπως έγινε γνωστό, από τον οργανισμό, από το κατάστημα ΕΛ.ΤΑ Δράμας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ