Σύμπραξη για την τουριστική ανάδειξη της Δράμας

0
2978

Αλλάζει το τοπίο ο νέος Οργανισμός Τουριστικής Προβολής.
Συμμετέχουν η Ένωση Ξενοδόχων και οι πέντε δήμοι του Νομού.

Στη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Προβολής προχωρά η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας σε συνεργασία με τους πέντε δήμους της Π.Ε. Δράμας μετά την πρόταση που κατατέθηκε στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας και τελικώς εγκρίθηκε να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Leader. Η πρόταση θα χρηματοδοτηθεί κατά 65% από το πρόγραμμα Leader και κατά 35% από τους εταίρους του σχήματος από το οποίο κατατέθηκε η πρόταση. Το οικονομικό ύψος της πρότασης ανέρχεται στα 165.000 ευρώ συνολικά.
«Αυτή τη στιγμή αναμένουμε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας να μας καλέσει, προκειμένου να υπογράψουμε για να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος. Αυτό περιλαμβάνει την ίδρυση και τη λειτουργία Οργανισμού Τουριστικής Προβολής, τον στρατηγικό σχεδιασμό για το τουριστικό προϊόν της Δράμας για την επόμενη πενταετία, αλλά και ενέργειες και δράσεις οι οποίες έχουν σκοπό να ενημερώσουν φορείς και επαγγελματίες, προκειμένου να εμπλακούν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα, περιλαμβάνει δράσεις προώθησης και προβολής της Δράμας, αφού ολοκληρωθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός» εξήγησε στα «Χ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά.
Με τη δημιουργία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής ουσιαστικά καταγράφεται και ομαδοποιείται το τουριστικό προϊόν της Δράμας, προκειμένου στη συνέχεια να απευθυνθεί σε αγορές στόχους. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να γίνει εφικτή η στοχευμένη προσέλκυση επισκεπτών. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, αφού το τουριστικό προϊόν της Δράμας ήταν μέχρι σήμερα αναξιοποίητο και αποσπασματικά διαφημιζόμενο, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, εξηγώντας ότι μέχρι τώρα κάθε δήμος του Νομού έκανε τη δική του προσπάθεια προβολής του τουριστικού προϊόντος που διαθέτει με αποτέλεσμα τα χρήματα που διοχετευόταν σε αυτή την κατεύθυνση να είναι πολύ περισσότερα. Το πρόγραμμα της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας και των πέντε δήμων που συμμετέχουν στο επενδυτικό σχήμα θα περιορίσει κατά πολύ το κόστος της διαφημιστικής καμπάνιας ανά δήμο και θα κατευθύνει την προβολή της Δράμας σε συγκεκριμένους στόχους.
Μια δεύτερη πρόταση που εγκρίθηκε επίσης για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader κατατέθηκε από το συνεργατικό σχήμα που αποτελείται από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και τοπικές επιχειρήσεις, με τίτλο «Συνεργασία φορέων με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της Δράμας» με προϋπολογισμό 136.000€.
Όπως έχουν γράψει τα «Χ» και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, τα δύο παραπάνω προγράμματα θα υλοποιηθούν σε βάθος τριετίας και αποτελούν τη βάση για μια ορθά δομημένη στρατηγική τουριστικής ανάδειξης της περιοχής μας για τα επόμενα χρόνια. Η χρονική στιγμή της έγκρισης συμπίπτει με μια δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας το λαμβάνει ως μία μοναδική ευκαιρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ