Πράσινο φως για την απασχόληση 15 ανέργων στον Δήμο Δράμας

0
2751

– Μιχάλης Τάσσου στα “Χ”: Εντάχθηκε ο Δήμος Δράμας στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55-67 ετών
– Αναμένεται σύντομα η ειδοποίηση των δικαιούχων από τον ΟΑΕΔ

Εγκρίθηκε τελικώς από τον ΟΑΕΔ η αίτηση του Δήμου Δράμας, για ένταξη στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ, δέκα πέντε συμπολίτες μας αναμένεται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα και παράλληλα να ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα δεν θα εκδοθεί κάποια προκήρυξη, αλλά θα γίνει επιλογή των δικαιούχων που θα προταθούν από τον ΟΑΕΔ, μέσα από τους καταλόγους των εγγεγραμμένων ανέργων, προς τον Δήμο Δράμας.
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, κ. Μιχάλης Τάσσου, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ανέφερε σχετικά με την έγκριση της αίτησης του δήμου στο πρόγραμμα: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΟΑΕΔ να εντάξει τους δήμους ως δικαιούχους στο πρόγραμμα επιδότησης ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών. Εξ αρχής δηλώσαμε την ετοιμότητα και την πρόθεση του Δήμου Δράμας να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ευελπιστώ ότι θα τύχει ευρείας αποδοχής από τους δικαιούχους διότι είναι μια ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα. Σε μια δύσκολη στιγμή, στο πέρας της εργασιακής τους πορείας καλούνται μέσω του προγράμματος να προσφέρουν έργο και να καλύψουν ένσημα τα οποία είναι χρήσιμα για τη συνταξιοδότησή τους. Θέλω να πιστεύω ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα είναι προς όφελος τόσο των δικαιούχων όσο και των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, που χρήζουν ενίσχυσης σε προσωπικό, σε κάθε περίπτωση».

Οι 15 θέσεις του Δήμου Δράμας στις οποίες θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι
Μέσω του προγράμματος στο οποίο αποφάσισε να ενταχθεί ο Δήμος Δράμας θα δημιουργηθούν οι εξής θέσεις:
-Στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, 1 άτομο του κλάδου ΠΕ Διοικητικών Υπηρεσιών και 1 άτομο του κλάδου ΔΕ Διοικητικών Τηλεφωνητών.
-Στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, 3 άτομα του κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας – Αποκομιδής.
-Στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, 2 άτομα του κλάδου ΥΕ Εργατών Πρασίνου ή εργατών γενικά.
-Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, 1 άτομο του κλάδου ΥΕ Ελαιοχρωματιστών και 2 άτομα του κλάδου ΥΕ Οικοδόμων.
-Στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, 2 άτομα του κλάδου ΠΕ Διοικητικών
-Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, 2 άτομα του κλάδου ΠΕ Φυλάκων.

Οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα
Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα, οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος και δεν έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2. Επίσης θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο ΑΣΔ. Πρέπει ακόμη, να είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση 1 έτους από την απόκτηση της, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους. Για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ελληνομάθειας που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας.

Η επιχορήγηση για την απασχόληση των ανέργων
Η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης, τόσο για τους μισθωτούς όσο και τους ημερομισθίους, το ανώτερο, μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης. Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα.

Πότε θα ενταχθούν στο πρόγραμμα οι δικαιούχοι
Σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, οι δικαιούχοι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα αρχίσουν να καλούνται άμεσα και θα προταθούν στον δήμο προκειμένου να επιλεγούν ή όχι. Η επιλογή των δικαιούχων είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ και όπως έχουμε ενημερωθεί, το βασικό κριτήριο είναι το διάστημα της μακροχρόνιας ανεργίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ