«Πράσινο» για επέκταση της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Δράμας

0
4455

– «Θα είμαστε δίπλα σε κάθε ανάγκη του Νοσοκομείου» δηλώνει στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος
– Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η εκπόνηση μελέτης για επέκταση της ΜΕΘ και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η εκπόνηση της μελέτης για την αναμόρφωση και επέκταση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας που είναι δωρεά της εταιρείας Raycap.
H μελέτη αφορά την επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και την αύξηση των δυνατοτήτων περίθαλψης της ΜΕΘ, οι οποίες είναι ενταγμένες στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Όπως έχουν γράψει ήδη τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», η διοίκηση του νοσοκομείου έχει γνωστοποιήσει πως ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο αυτών έργων ανέρχεται σε 4.335.680 ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα έργα πολιτικού μηχανικού καθώς και όλες τις δαπάνες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως και την ενεργειακή την ενεργειακή αναβάθμιση.

Το ιστορικό της δωρεάς από την εταιρία Raycap
Στις αρχές του φθινοπώρου, ο κ. Κωνσταντίνος Αποστολίδης – Ιδρυτής και Πρόεδρος της Raycap μαζί με στελέχη της εταιρίας, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Δράμας και σε σύσκεψη που διήρκεσε πολλές ώρες ενημερώθηκε αυτοπροσώπως για τον νέο σχεδιασμό του, όπως και για τις ανάγκες που υπάρχουν για την υλοποίησή του. Σε εκείνη τη σύσκεψη καταγράφηκε η βούληση της Raycap να συνδράμει στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Δράμας.
Στην κατεύθυνση αυτή η Raycap αποφάσισε την εκπόνηση διερευνητικής μελέτης σε διεθνή εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων ενώ ακολούθησαν επαφές της διοίκησης του Νοσοκομείου Δράμας και με την εν λόγω βρετανική εταιρεία. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας, διατέθηκε σειρά στοιχείων που ζητήθηκαν και αφορούσαν γεωγραφικά και πληθυσμιακά δεδομένα, στατιστικά για την περίθαλψη των ασθενών, σχέδια, αδειοδοτήσεις κ.ο.κ.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε γνωστή η πρώτη εκτίμηση της εταιρείας σχετικά με την οργάνωση του νοσοκομείου και τους στόχους του. Τα οριστικά αποτελέσματα της μελέτης, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας, θα δοθούν σύντομα, αν και όπως διαπιστώθηκε, τα αρχικά αποτελέσματα της διερευνητικής μελέτης, ταυτίζονται σχεδόν με το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Νοσοκομείου. Παράλληλα, η εταιρεία Raycap ανέθεσε σε ομάδα Ελλήνων ειδικών μελετητών δημοσίων έργων την εκπόνηση μελέτης για την επέκταση του Τ.Ε.Π. αλλά και της Μ.Ε.Θ., η εκπόνηση της οποίας εγκρίθηκε, όπως προαναφέρθηκε, αυτή την εβδομάδα από το Υπουργείο Υγείας.
Σε πρώτη φάση έχει παραδοθεί η προμελέτη όπου προβλέπεται η επέκταση του Τ.Ε.Π., καθώς και αυτή της αναδιαμόρφωσης των υπαρχόντων χώρων Μ.Ε.Θ. και Τ.Ε.Π. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων των επεκτάσεων είναι 4.335.680 ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα έργα πολιτικού μηχανικού καθώς και όλες τις δαπάνες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καλύπτοντας και την ενεργειακή αναβάθμισή.
Οι δύο μελέτες με τίτλο α) Γενική Επισκόπηση του Επιχειρησιακού σχεδίου και β) Σύνταξη μελετών δημοπράτησης για την αναδιαμόρφωση – επέκταση των μονάδων εντατικής θεραπείας και του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας που χρηματοδοτήθηκαν από την εταιρεία Raycap και κόστισαν 110.000€, μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ στην προσπάθεια της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας να αναπτύξει τις υποδομές του.
Συνεπώς με την παράδοση των μελετών, θα ακολουθήσει η διαδικασία εξεύρεσης κονδυλίων προκειμένου να προχωρήσουν τα κατασκευαστικά έργα με τις διαδικασίες που προβλέπονται και με την βοήθεια είτε εθνικών είτε ευρωπαϊκών πόρων.

Γιώργος Παπαδόπουλος: «Θα είμαστε δίπλα σε κάθε ανάγκη του Νοσοκομείου Δράμας»
Σε χθεσινή δήλωσή του στα «Χ», ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος μετέφερε τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου να σταθεί δίπλα σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής και βέβαια του Νοσοκομείου Δράμας. «Θα είμαστε δίπλα σε κάθε ανάγκη του Νοσοκομείου Δράμας για την κάλυψη των αναγκών του, όπως και σε κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης. Ο τομέας της Υγείας αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας στα «Χ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ