Άρχισαν οι φθορές στα έργα του ΒΑΑ

0
2878

– Αυτοκίνητα σταθμεύουν στο ανακατασκευασμένο πλακόστρωτο. Προβλήματα με την πρόσβαση στα καταστήματα
– Τι λέει στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Μ. Τάσσου

Παρότι τα έργα τής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που άρχισαν γύρω από την οδό 19ης Μαΐου είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση της περιοχής, φαίνεται ότι η ευρείας κλίμακας παρέμβαση του Δήμου Δράμας και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών συναντά και αναπόφευκτα προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και τα δικαιολογημένα παράπονα καταστηματαρχών τής περιοχής.
Οι ίδιοι απευθύνθηκαν και στον Δήμο Δράμας θέτοντας ζητήματα δυσκολιών πρόσβασης στα καταστήματά τους εξαιτίας των κατασκευαστικών έργων που γίνονται. Παράλληλα, ανάμεσα σε άλλα έχουν αρχίσει να δημιουργούνται και οι πρώτες φθορές στο νέο πλακόστρωτο και τα ανακατασκευασμένα πεζοδρόμια των οδών Σούτσου και Παπαδιαμάντη από την στάθμευση οχημάτων επάνω σε αυτά.
Μιλώντας για τα ζητήματα που προκύπτουν στην πορεία εκτέλεσης του ΒΑΑ, στο κέντρο της Δράμας και ειδικότερα για τα παράπονα πρόσβασης που εκφράζουν οι καταστηματάρχες, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, εξηγεί μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από τους καταστηματάρχες. Είμαστε σε επαφή μαζί τους, συνομιλούμε και τους καταλαβαίνω. Έχουμε κάνει επίσκεψη και με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κυριακίδη, για το πρόβλημα της σκόνης που δημιουργείται εκεί από τα έργα, προκειμένου να εξετάσουμε πως μπορεί να λυθεί με τη συνδρομή της διεύθυνσης Καθαριότητας. Παράλληλα, έχουμε επαφές και με το Πανεπιστήμιο που λειτουργεί σαν γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των εργολάβων και των καταστηματαρχών.
Πρέπει να πούμε όμως, ότι το έργο που γίνεται είναι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο που γίνεται στον αστικό ιστό της πόλης εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Γνωρίζαμε τις οχλήσεις που θα υπάρξουν και προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε για αυτές εξ αρχής. Ζητώ για άλλη μια φορά συγγνώμη για την αναστάτωση από τα έργα. Δυστυχώς όμως δεν γίνεται να κάνεις ολόκληρη ανάπλαση, χωρίς όχληση και χωρίς διακοπή της κυκλοφορίας ή χωρίς να υπάρχει σκόνη. Προσπαθούμε η όχληση να είναι όσο μικρότερη γίνεται». Ο κ. Τάσσου επεσήμανε επίσης ότι έχει επιστήσει την προσοχή και στους εργολάβους των έργων που εποπτεύουν άλλες υπηρεσίες (όπως πχ ο ΔΕΔΔΗΕ).

Σχετικά με τα προβλήματα πρόσβασης στα καταστήματα
Σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο κ. Τάσσου, ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων που έχουν σχέση με την πρόσβαση στα καταστήματα οφείλεται στα έργα του εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος αυτή τη στιγμή εκτελεί εργασίες εκσκαφής ανάμεσα στα πεζοδρόμια. Ωστόσο, ο ίδιος προσπαθεί να εξασφαλίσει με πρόχειρα πατώματα την πρόσβαση στα καταστήματα της περιοχής. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «είναι δυσκολότερη η πρόσβαση στα σημεία των κατασκευαστικών έργων, διότι το εύρος τους είναι μεγαλύτερο και πολλές φορές ξεπερνά τα 5 μέτρα. Θα εξετάσουμε το θέμα με την Τεχνική Υπηρεσία που εποπτεύει τον εργολάβο των κατασκευαστικών έργων, προκειμένου να δούμε πως θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση στις εισόδους των καταστημάτων. Καταλαβαίνω την αγωνία των καταστηματαρχών ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή. Προσπαθούμε να συντομεύσουμε όσο γίνεται τις εργασίες και να δημιουργήσουμε τη μικρότερη δυνατή όχληση. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των έργων θα αποζημιώσει τόσο τους καταστηματάρχες όσο και την ίδια την πόλη, δίνοντας υπεραξία σε όλη εκείνη την περιοχή».

Το πρόβλημα με την στάθμευση οχημάτων στα ανακατασκευασμένα πεζοδρόμια
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο στάθμευσης οχημάτων επάνω στο καινούργιο πλακόστρωτο από κάποιους συμπολίτες μας. Μάλιστα, εξαιτίας του γεγονότος αυτού υπάρχουν ήδη και οι πρώτες φθορές από τη συνεχή στάθμευση οχημάτων στο πλακόστρωτο. Απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού επισημαίνει ότι «Το έργο του ΒΑΑ αφορά όλη τη Δράμα και σχετίζεται με τη λειτουργία της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες. Θα πρέπει αυτό να το σεβαστούμε και να προσέχουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!