Πριν το τέλος του 2020 ο κόμβος Ξηροποτάμου

0
1724

Στη διαβεβαίωση ότι το έργο θα παραδοθεί μέχρι την εκπνοή της χρονιάς προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Πριν το τέλος του 2020 θα έχει παραδοθεί το έργο του νέου κυκλικού κόμβου Ξηροποτάμου, όπως διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με όσα είπε, στο πλαίσιο του έργου θα γίνει και βελτίωση του οδοστρώματος μέχρι και το σημείο του ξεροχειμάρρου στην περιοχή της Τσομπάνκα (σ.σ. Μάρμαρα Λαζαρίδη).

Το έργο περιλαμβάνει και την εγκατάσταση αγωγού απομάκρυνσης των όμβριων υδάτων από τη διασταύρωση του Ξηροποτάμου, όπως επίσης φωταγώγηση, κάθετη και οριζόντια οδοσήμανση και διαγράμμιση. Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, στο έργο της Π.Ε. Δράμας δεν προβλέπεται πεζοδρόμηση, διότι οι πεζοδρομήσεις εντάσσονται στις αρμοδιότητες του Δήμου Δράμας.
Συμπλήρωσε ότι το έργο, για να είναι απόλυτα ολοκληρωμένο, θα έπρεπε να συνδεθεί μέχρι τους φωτεινούς σηματοδότες της Βιομηχανικής Περιοχής, καθώς υπάρχει πρόβλημα και στο εν λόγω σημείο. Αυτό, όπως είπε, δεν είχε προβλεφθεί, ωστόσο η Π.Ε. Δράμας μέσω των ΚΑΠ φρόντισε να γίνει βελτίωση στο οδόστρωμα από τη διασταύρωση του Ξηροποτάμου μέχρι τη διασταύρωση της Βιομηχανικής Περιοχής, και αντίστοιχα από τη διασταύρωση Ξηροποτάμου μέχρι τη διασταύρωση Μυλοποτάμου. Πρόκειται δηλαδή για ένα έργο που πέρα από τον κυκλικό κόμβο Ξηροποτάμου περιλαμβάνει μία ευρύτερη παρέμβαση αναβάθμισης της περιοχής.
Στην ίδια κατεύθυνση πάντως ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Μαμσάκος, διαβεβαίωσε προχθές ότι παράλληλα με το εν λόγω έργο της Π.Ε. Δράμας, ο Δήμος Δράμας συμπληρωματικά έχει ολοκληρώσει μελέτη παρέμβασης ύψους 600.000 ευρώ που αφορούν ολόκληρη την εν λόγω περιοχή. Το έργο συζητήθηκε ήδη με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Κεφαλογιάννη, και η μελέτη του θα παραδοθεί προς χρηματοδότηση εντός της τρέχουσας εβδομάδας, εάν δεν έχει κατατεθεί ήδη, σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος Δράμας.
Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις στον κυκλικό κόμβο Ξηροποτάμου περιλαμβάνουν την κατασκευή διαβάσεων πεζών, την κατασκευή στηθαίων ασφαλείας με σήμανση και την αναβάθμιση της αισθητικής της περιοχής με διαμόρφωση χώρων πρασίνου εκατέρωθεν του κόμβου. Παράλληλα, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή κατά τις έντονες βροχοπτώσεις και αφορά τα όμβρια νερά με την κατασκευή συστήματος από αγωγούς και φρεάτια, που θα παροχετεύουν τα όμβρια στον παρακείμενο χείμαρρο. Θα βελτιωθούν επίσης και οι προσβάσεις στον καινούργιο κόμβο σε μια ακτίνα περιμετρικά περίπου 100 μ.Ο κόμβος θα είναι ισόπεδος, διαμέτρου 45 μ., τετρασκελής και μιας λωρίδας κυκλοφορίας με πλάτος λωρίδας κυκλοφορίας 6,10 μ.Παρόμοια μελέτη για την κατασκευή κυκλικού κόμβου υπάρχει από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας και για τη διασταύρωση της Σόφτεξ (στον κόμβο του Περιφερειακού άξονα). Πρόκειται για παρεμβάσεις όμοιες με αυτές που προηγήθηκαν στον κυκλικό κόμβο Δράμας – Καβάλας που βρίσκεται στο ύψος του ξενοδοχείου «Κούρος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here