Προχωρά η αποκατάσταση των ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ

1
1643

Ολοκληρώνεται στην Αγίου Κωνσταντίνου και προχωρά στην Αρκαδιουπόλεως


Βαίνει προς ολοκλήρωση η αποκατάσταση της ισόπεδης διάβασης του ΟΣΕ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ προχωρούν οι εργασίες και για την αποκατάσταση της δεύτερη ισόπεδης διάβασης του ΟΣΕ που περνά μέσα από την πόλη της Δράμας, στην οδό Αρκαδιουπόλεως δίπλα στην ΔΕΗ.
Οι εργασίες των συνεργείων του ΟΣΕ που γίνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, δίνουν επιτέλους λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορούσε την διέλευση των οχημάτων αλλά και των πεζών, ειδικά των ηλικιωμένων, των μητέρων με καροτσάκια και των ΑμεΑ που χρησιμοποιούν αμαξίδια. Οι παρεμβάσεις που αυτές τις ημέρες φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην διάβαση της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, δίπλα στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, δείχνουν τη νέα και κατά πολύ βελτιωμένη εικόνα των ισόπεδων διαβάσεων, που πλέον θα επιτρέπουν την διέλευση χωρίς προβλήματα και κινδύνους. Βέβαια ο δρόμος στο σημείο όπου ολοκληρώνονται τα έργα στην Αγίου Κωνσταντίνου, παρέμενε ακόμη κλειστός μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή και η διέλευση των οχημάτων από και προς το κέντρο της πόλης, γινόταν από παράπλευρη οδό, ωστόσο φαίνεται ότι οι εργασίες ακολούθησαν το χρονοδιάγραμμα και η ισόπεδη διάβαση θα ανοίξει και πάλι τις επόμενες ημέρες.
Την ίδια ώρα όπως προαναφέρθηκε, προχωρούν με ταχύτητα και οι εργασίες αποκατάστασης των ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ στην οδό Αρκαδιουπόλεως, όπου λόγω των έργων η διέλευση των οχημάτων, έχει διακοπεί αναγκαστικά.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, μιλώντας στα «Χ» πριν από λίγες ημέρες είχε ξεκαθαρίσει ότι τα έργα αποκατάστασης που άρχισαν στην ισόπεδη διάβαση της οδού Αγίου Κωνσταντίνου δεν θα διαρκέσουν πολύ εξηγώντας ότι θα έχουν ολοκληρωθεί πιθανότατα μέσα σε ένα δεκαήμερο, κάτι που αποδεικνύεται ότι πραγματοποιείται. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει μάλιστα ότι αμέσως μετά τα τεχνικά συνεργεία θα μεταφερθούν στην ισόπεδη διάβαση της οδού Αρκαδιουπόλεως, για ανάλογες εργασίες αποκατάστασης. Ο Αντιδήμαρχος είχε διευκρινίσει ότι τα συνεργεία του ΟΣΕ με τους μηχανικούς του οργανισμού, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αποκατάστασης, κάνουν αποξήλωση στις ράγες και τις υποβάσεις και ο Δήμος Δράμας τοποθετεί ελαστικό τάπητα, στο σημείο της διάβασης. Ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίου, γίνεται σύμφωνα με τις αποφάσεις που προηγήθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δράμας, από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η κατάσταση του οδοστρώματος στις ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ εντός της πόλης, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της φθοράς και δημιουργούσε προβλήματα στα διερχόμενα οχήματα, ενώ έκρυβε και κινδύνους. Επιτέλους, τα έργα αποκατάστασης των ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ άρχισαν να υλοποιούνται αν και η ταλαιπωρία που προηγήθηκε για οδηγούς και πεζούς, ήταν μακροχρόνια και ίσως αδικαιολόγητη.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!