Θα φθάσει η παράταση για τα έργα του ΒΑΑ;

1
1243

Άνοιξε, παρότι δεν αποκαταστάθηκε ακόμα, η οδός Κύπρου που οδηγεί προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ


 

Οριακά σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα και τη νέα παράταση που δόθηκε στον εργολάβο κινούνται τα έργα, στην περιοχή των παρεμβάσεων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, μεταξύ της Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Κήπου της Δράμας.
Ο εργολάβος είχε διαβεβαιώσει μιλώντας με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν ίσως και μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ζητώντας παράταση τριών μηνών για την αποπεράτωσή τους, αφού η προθεσμία είχε λήξει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Τελικώς η παράταση που δόθηκε με την πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας, ήταν της τάξης των 50 ημερών, όπως είχαν προτείνει οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας.
Τα έργα στην περιοχή παρέμβασης, πάντως προχωρούν, αφού έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά συστήματα Led, έχουν φυτευτεί δέντρα αστικού πρασίνου, έχει γίνει η επίστρωση των πεζοδρομίων με τα προβλεπόμενα υλικά και έχουν τοποθετηθεί τα χαρακτηριστικά κολωνάκια. Αυτό που φαίνεται ότι έχει απομείνει σε ορισμένες οδούς, όπως η Βίτση και άλλες παράλληλες μέχρι την οδό Καραϊσκάκη, είναι η αποκατάσταση των δρόμων και η ασφαλτόστρωση. Το ίδιο ισχύει και για την οδό Κύπρου, που οδηγεί προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Ενώ πρέπει να γίνει και η τελική ασφαλτόστρωση της 19ης Μαΐου. Η οδός Κύπρου, πάντως δόθηκε και πάλι σε κυκλοφορία, παρότι βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση χωματόδρομου μετά τα έργα που προηγήθηκαν και απαιτεί αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση.
Η εικόνα που υπάρχει πάντως από πλευράς κίνησης, δείχνει, ότι οι συμπολίτες μας θέλουν να επισκεφθούν καταστήματα και αγαπημένα στέκια της περιοχής, τα οποία μάλιστα προσεγγίζουν με όποιο τρόπο μπορούν αφού τα έργα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Τουλάχιστον αυτό διαπιστώσαμε σε μια αυτοψία της κατάστασης, στη περιοχή των παρεμβάσεων, στην Βίτση, στην Κύπρου και αλλού, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.

 

H παράταση των 50 ημερών και οι επιφυλάξεις των δημοτικών παρατάξεων
Πρέπει πάντως να υπενθυμιστεί πως σε ότι αφορά την παράταση 50 ημερών που αποφασίστηκε να δοθεί στον εργολάβο, κατά την συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, η παράταξη «Πόλη + Ζωή», ήταν επιφυλακτική, με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Μλεκάνη να επισημαίνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι: «Η δημοτική παράταξη Πόλη + Ζωή ψήφισε λευκό, γιατί οι λόγοι που επικαλούνται για την παράταση δεν είναι πραγματικοί, ενώ οι λόγοι της καθυστέρησης είναι αποκλειστική ευθύνη του εργολάβου».
Ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα», κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, είχε τονίσει στα «Χ»: «O εργολάβος ζήτησε τρίμηνη παράταση. Η υπηρεσία πρότεινε 50 ημέρες, στις οποίες και ο ίδιος ο εργολάβος θεωρεί ότι θα έχει τελειώσει τα έργα. Ο Δήμαρχος Δράμας μάς ενημέρωσε ότι είχε την Τρίτη ένα ραντεβού με τον εργολάβο, ο οποίος ενημέρωσε ότι έχει προμηθευτεί τα πάντα (αστικό εξοπλισμό κλπ.) και ότι μπορεί να έχει τελειώσει τα έργα στα τέλη Ιουλίου. Από την παράταξή μας ζητήθηκε να υπάρξει διευκρίνιση για την πιθανότητα ο εργολάβος να ζητήσει μετά την παράταση 50 ημερών και την 6μηνη παράταση που δόθηκε οριζόντια ως δυνατότητα για τους εργολάβους δημοσίων έργων από την πολιτεία. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είχε νόημα να του δοθεί και η παράταση των 50 ημερών. Πάντως, ο Δήμαρχος είπε ότι, στη συζήτηση που είχε με τον εργολάβο, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει χρήση της 6μηνης παράτασης. Με αυτό σαν δεδομένο, συν την υποσημείωση, ότι αυτό που θα πρέπει να παραδοθεί στις 50 ημέρες θα είναι πάνω από όλα ένα σωστό έργο, χωρίς προβλήματα, εμείς ψηφίσαμε “ναι” στην παράταση των 50 ημερών».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!