Ξανά περήφανοι για τον Πρόδρομο Φωτιάδη

0
5516

Κορυφαίος αποδείχθηκε και πάλι ο Δραμινός μαθητής που απέσπασε Αργυρό Μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα


Τα κατάφερε να γεμίσει για μια ακόμη φορά με υπερηφάνεια τη Δράμα, κατακτώντας το Αργυρό Μετάλλιο στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα του Όσλο, ο Δραμινός μαθητής της Β’ Λυκείου, των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου, Πρόδρομος Φωτιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε την χώρα μας μαζί με άλλους πέντε Έλληνες μαθητές.
Από τη ελληνική ομάδα, ο Πρόδρομος Φωτιάδης με 30 μονάδες κατέκτησε αργυρό μετάλλιο, ο Παναγιώτης Λιάμπας με 29 μονάδες το αργυρό μετάλλιο, ο Ορέστης Λιγνός με 28 μονάδες το Χάλκινο Μετάλλιο, ο Μανώλης Πετράκης με 28 μονάδες Χάλκινο Μετάλλιο, ο Γεώργιος Τζαχρήστας με 28 μονάδες το Χάλκινο Μετάλλιο και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης με 20 μονάδες πήρε Εύφημη μνεία.
Έπειτα από την αξιοζήλευτη 2η θέση στην πρόσφατη 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, η ελληνική ομάδα που έλαβε μέρος στη 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα συγκέντρωσε 163 μονάδες και κατατάχθηκε 26η σε σύνολο 104 χωρών. Δεν θα πρέπει να μείνει απαρατήρητο, ότι η ελληνική ομάδα με κορυφαίο τον Δραμινό μαθητή Πρόδρομο Φωτιάδη, ξεπέρασε μεγάλες δυνάμεις των μαθηματικών διαγωνισμών, όπως η Αυστραλία, η Ουγγαρία και η Σερβία που έχουν παράδοση στην στήριξη των μαθητών που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Δραμινός Πρόδρομος Φωτιάδης, απέσπασε Χρυσό Μετάλλιο στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και την Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπη στην πόλη Αγρός της Κύπρου στις 4-9 Μαΐου 2022. Ο Πρόδρομος Φωτιάδης ήταν ένας από τους έξι Έλληνες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Κύπρο, όπως και ένας από τους δυο που απέσπασαν χρυσό μετάλλιο στην φετινή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία μίλησε για μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών και στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), τονίζοντας ότι οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας σημαντικός θεσμός διεθνούς αναγνώρισης στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Ευρωπαϊκές χώρες με σημαντικές επιδόσεις στα Μαθηματικά, όπως η Αγγλία και η Ιταλία συμμετείχαν στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας με φυσική παρουσία. Θυμίζουμε ότι το σύνολο των έξι Ελλήνων μαθητών κατάφεραν να διακριθούν σε αυτόν τον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό, που απέφερε στην Ελλάδα 2 Χρυσά, 2 Αργυρά και 2 Χάλκινα Μετάλλια και την ελληνική ομάδα στη 2η θέση της γενικής κατάταξης. Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη όλων των εποχών στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Παράλληλα ο Πρόδρομος Φωτιάδης από τις Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου, συμμετέχοντας στην τρίτη φάση του φετινού 27ου διαγωνισμού Αστρονομίας – Αστροφυσικής που φέρει το όνομα «Πτολεμαίος» και έγινε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου, κατέκτησε το 2ο βραβείο και κατατάσσεται στους πέντε πρώτους του διαγωνισμού που θα αποτελέσουν την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 15η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας- Αστροφυσικής, 14 – 21 Αυγούστου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ