Προχωρά η διαδικασία για τον νέο Παιδικό Σταθμό στη Χελμού

0
9836

Εγκρίθηκε το πρώτο πρακτικό του διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας ανάδειξης εργολάβου για την κατασκευή του νέου Παιδικού Σταθμού τού Δήμου Δράμας στην οδό Χελμού με την αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας των προσφορών, τεσσάρων εκ των υποψηφίων αναδόχων, που θα αξιολογηθούν στη συνέχεια για να προκύψει τελικώς ο ανάδοχος τού έργου.
Διευκρινίζεται ότι στον νέο παιδικό σταθμό που θα κατασκευαστεί για τον Δήμο Δράμας στην οδό Χελμού, θα στεγαστούν και ουσιαστικά θα μετεγκατασταθούν ο Β’ και ο Ε’ Παιδικός Σταθμός που λειτουργούν ήδη, αλλά δεν πληρούν τις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού. Ειδικότερα, το έργο του νέου Παιδικού Σταθμού αποτελείται από δυο υποέργα και συγκεκριμένα το κατασκευαστικό μέρος (δηλαδή το κτηριακό) ύψους 1.100.000 ευρώ και το μέρος που αφορά τον εξοπλισμό του νέου παιδικού σταθμού ύψους 131.295,66 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το οικόπεδο στο οποίο ο Δήμος στοχεύει να κατασκευάσει τον νέο παιδικό σταθμό είναι εμβαδού 5.516 τ.μ. και εκεί θα δημιουργηθεί περίφραξη αλλά και διαμόρφωση στον περιβάλλοντα χώρο. Ο χώρος θα διαθέτει τέσσερις αίθουσες για νήπια, γραφείο διεύθυνσης, χώρο πολλαπλών χρήσεων, χώρους προσωπικού, παρασκευαστήριο, WC νηπίων, WC ΑμεΑ και αποθηκευτικούς χώρους. Η μελέτη του νέου παιδικού σταθμού εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και η μελέτη της προμήθειας εξοπλισμού συντάχθηκε για να καλύπτει την εύρυθμη λειτουργία του όπως έχει ήδη κάνει γνωστό ο Δήμος Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, την προηγούμενη εβδομάδα, κατατέθηκε μεταξύ άλλων και η παρατήρηση των μελών της επιτροπής κ.κ. Μιχάλη Μλεκάνη και Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου οι οποίοι ανέφεραν πως από την αρχή είπαν ότι θέλουν να ζητήσουν από την επιτροπή διαγωνισμού, την άποψη τους επί του θέματος. Κατά πόσο δηλαδή λήφθηκαν υπ’ όψιν οι δυο ενστάσεις που κατατέθηκαν. Σε μια από αυτές τις ενστάσεις αναφέρθηκε ότι κάποια εταιρεία που συμμετέχει στον διαγωνισμό συμμετείχε και στη διαδικασία της μελέτης του έργου. Οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι τελικώς, για τον λόγο αυτό, ψήφισαν λευκό.

Ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, δήλωσε ότι ψηφίζει «ναι» και πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Όσον αναφορά την εισήγηση (για το 1ο πρακτικό του διαγωνισμού) ψηφίζω ΝΑΙ, δηλαδή αποδέχομαι την έγκριση του πρακτικού όπως ήρθε, με την απόρριψη της 2ης διαγωνιζομένου που έκανε το υπόμνημα. Όσον αφορά το υπόμνημα που μας ήρθε, θεωρώ ότι έχει βάση αλλά αυτή πρέπει να εξεταστεί στα αρμόδια όργανα, έπειτα από την διαδικασία που προβλέπεται στον νόμο».

Ο κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι: «Εμείς θα θέλαμε εδώ να είναι και η επιτροπή διαγωνισμού και να μας πει την άποψη της επί του θέματος. Θεωρώ ότι η διακήρυξη έτσι όπως ήταν μπορεί να ήτανε λάθος». Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι ψηφίζει Λευκό.

Ο κ. Μιχάλης Τάσσου ανέφερε ότι «Κατ’ αρχήν δεν μπορούμε ως οικονομική επιτροπή να καλέσουμε την επιτροπή διαγωνισμού, … ψηφίζω όπως είναι η εισήγηση καθόσον είχε την δυνατότητα ο οικονομικός φορέας να ζητήσει διευκρινήσεις και έτσι και αλλιώς παραδέχτηκε και η ίδια, εδώ, ότι από δική τους αβλεψία και δικούς τους λόγους δεν μπόρεσε να ζητήσει τις διευκρινήσεις που θα της έλυναν το πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά την έγκριση, έλαβα υπόψιν του υπομνήματος που ήρθε σήμερα, δεν έχω γνώση για να κρίνω αν μία οικοδομική άδεια μπορεί να επηρεάσει με τον τρόπο που τίθεται στον νόμο, ψηφίζω και εκεί θετικά γνωρίζοντας ότι έχει το δικαίωμα ο οικονομικός φορέας να προσφύγει στην αρχή εξέτασης των δικαστικών προσβολών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ