Διώχνει τους αμιαντοσωλήνες ο Δήμος Παρανεστίου

0
1952

Εξασφάλισε σημαντική χρηματοδότηση ύψους 654.183 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για έργα αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης

Μια ακόμη σημαντική χρηματοδότηση 654.183 ευρώ για έργο που αφορά την αναβάθμιση τής ποιότητας ζωής στον Δήμο Παρανεστίου κατάφερε να εξασφαλίσει από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο τοπικός δήμος. Το έργο αφορά την αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης σε Αδριανή και Ψηλή Ράχη του Δήμου Παρανεστίου.
Τα δύο κύρια υποέργα του εν λόγω έργου είναι η κατασκευή του καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση στη θέση «Ξερά Μοναστήρια» στις δεξαμενές ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Αδριανής και η αντικατάσταση τμήματος του εξωτερικού υδραγωγείου από το οποίο υδροδοτείται η Τοπική Κοινότητα Υψηλής Ράχης.
Ο κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, Δήμαρχος του Δήμου Παρανεστίου, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι: «Πρόκειται για έργο που αφορά τόσο την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου της Υψηλής Ράχης αλλά και την ύδρευση, από γεώτρηση, της Ανδριανής που δεν είχε αξιοποιηθεί ποτέ και θα τροφοδοτήσει την κεντρική δεξαμενή με πόσιμο νερό. Στην Υψηλή Ράχη αλλάζουμε το δίκτυο των αμιαντοσωλήνων αλλά θα αλλάξουμε και όλο το δίκτυο των αμιαντοσωλήνων όπου υπάρχει. Οι αμιαντοσωλήνες έχουν διαρροές και επειδή το δίκτυο είναι πολύ παλαιό αυτές δεν φαίνονται. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με την αλλαγή των αμιαντοσωλήνων εξασφαλίζεται καλύτερη ποιότητα νερού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι αν οι αμιαντοσωλήνες κοπούν ελλοχεύει ο κίνδυνος καρκίνου. Το δίκτυο ύδρευσης δεν αλλάχτηκε από τότε που δημιουργήθηκε ο οικισμός στην Υψηλή Ράχη. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αλλά και για την τήρηση μιας προεκλογικής δέσμευσης που είχαμε κάνει, σχετικά με την προτεραιότητα που είχαν για εμάς, τα έργα αυτά στην περιοχή».
Θα πρέπει πάντως ανά αναφερθεί ότι ο Δήμος Παρανεστίου δεν σταματά στα έργα του δικτύου ύδρευσης της Υψηλής Ράχης. Προγραμματίζει ανάλογα έργα και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Παρανεστίου όπου υπάρχει δίκτυο αμιαντοσωλήνων. «Ήδη έχουμε κάνει μελέτες για τα έργα αυτά στην Πρασινάδα, στο Μαυροκορδάτο, στον Πρινόλοφο κλπ. Έχουμε έτοιμες μελέτες προκειμένου να τις εντάξουμε σε προγράμματα χρηματοδότησης αλλά θα δρομολογηθούν έργα που θα γίνουν και με ίδιους πόρους του Δήμου Παρανεστίου, όπου αυτό είναι εφικτό» σημειώνει ο κ. Καγιάογλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο τοπικός δήμος έχει θέσει προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα διοικητικά του όρια, προχωρώντας σε σειρά έργων και παρεμβάσεων με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες παραμονής των κατοίκων του ενώ παράλληλα επιχειρεί να αναδείξει τα φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να πετύχει περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ευκαιριών για τους νέους, προκειμένου να παραμείνουν στον τόπο τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!