Προχωρά η υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Δράμας

Εγκρίθηκαν από την Ο.Ε. της ΠΑΜΘ, οι οικοδομικές εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων ύψους 2.860.000 ευρώ

0
3509

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ οι οικοδομικές εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Γενικού Νοσοκομείου Π.Ε. Δράμας, στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας προϋπολογισμού ύψους 2.860.000 ευρώ.

Οι συγκεκριμένες εργασίες που θα γίνουν στα κτίρια του Νοσοκομείου της Δράμας και εκτείνονται σε μια επιφάνεια 23.460 τετραγωνικών μέτρων ενώ η θερμαινόμενη επιφάνεια είναι 21.790 τετραγωνικά μέτρα. Το κόστος του συνολικού έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου είναι 5.543.511,01 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει αντικατάσταση κουφωμάτων. Συγκεκριμένα αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων με καινούργια αλουμινίου με ηλεκτροστατική βαφή, με θερμοδιακοπή και με διπλούς θερμομονωτικούς-ηχομονωτικούς-ανακλαστικούς, διπλής επικολλήσεως ενεργειακούς υαλοπίνακες συνολικού πάχους 22 χιλιοστών. Επίσης εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος. Κατασκευή εξωτερικού κελύφους με τοποθέτηση θερμομόνωσης πάχους 10εκ. (πλάκες από αφρώδη εξηλασμένη πολυστερίνη) και έγχρωμο επίχρισμα. Αλλά και κατασκευή εσωτερικά θερμομόνωσης των στεγών πάχους 10εκ. με ημίσκληρες πλάκες πετροβάμβακα με επικάλυψη μεμβράνης αλουμινόχαρτου οπλισμένης με υαλόπλεγμα.
Η μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου συνολικά περιλαμβάνει: Αντικατάσταση Κουφωμάτων. Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος. Ηλεκτρομηχανολογικές Εργασίες. Αντικατάσταση ψυκτικών συγκροτημάτων παραγωγής ψυχρού νερού. Αντικατάσταση πύργων ψύξεως νερού με νέους. Αντικατάσταση λεβήτων με νέους. Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου Led. Τοποθέτηση αισθητήρων αυτόματης ζεύξης φυσικού – τεχνητού φωτισμού και ελέγχου παρουσίας. Εγκατάσταση πλήρους συστήματος επιτήρησης κτιρίου (BMS) τριών λειτουργικών επιπέδων 1200 σημείων. Αντικατάσταση θερμαντήρων νερού (μπόιλερ). Αντικατάσταση κυκλοφορητών νερού. Αντικατάσταση, στις ζώνες των χειρουργείων και των μονάδων εντατικής θεραπείας του συστήματος θέρμανσης – ψύξης – κλιματισμού με νέο.
Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, θα αναβαθμισθούν σε κατηγορία ενεργειακής απόδοσης οι εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου και με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Όπως έχουμε αναφέρει και άλλη φορά το έργο εκτιμάται ότι είναι σημαντικό για τον νομό, ειδικότερα σε ότι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας σε δευτεροβάθμιο επίπεδο με δεδομένο μάλιστα ότι οι υπηρεσίες προς τους κατοίκους της περιοχής μας και όχι μόνο (καθώς το Νοσοκομείο δεν εξυπηρετεί μόνο κατοίκους της Δράμας) θα αναβαθμιστούν σημαντικά.
Το υποέργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Δράση 4γ.8.1_Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης»
To χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παρεμβάσεων της ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου συνολικά, εκτιμάται ότι έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης στα τέλη του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ