Ανεμοδείκτης 08-11-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
3590

ΤΟ ΕΚΦΕ Δράμας σε συνεργασία με το 4ο ΓΕΛ Δράμας θα πραγματοποιήσουν αστρονομική παρατήρηση της διάβασης του Ερμή μπροστά από τον Ηλιακό δίσκο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου από τις 2:30 μμ έως τις 3:30 μμ στο 4ο ΓΕΛ Δράμας. Η παρατήρηση θα γίνει με το τηλεσκόπιο του σχολείου. Στην ίδια εκδήλωση στην αίθουσα του διαδραστικού πίνακα θα γίνεται προβολή της σχετικής θέσης των πλανητών, του ήλιου και της γης.

ΤΗΝ έγκριση υποβολής για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Κατασκευή διθέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ξηροποτάμου 50 νηπίων» στο Επιχειρησια-κό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος. Για την ανέγερση του κτιρίου του Νηπιαγωγείου Ξηροποτάμου τροποποιήθηκε το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο Ξηροποτάμου και έγινε αλλαγή χρήσης ενώ καθορίστηκαν οι όροι δόμησης του οικοπέδου στο οποίο θα κατασκευασθεί και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κοινότητας.

ΤΗΝ δέσμευση πίστωσης 2232 ευρώ για τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση ειδικής εκστρατείας και εξόρμησης (promo tour) της Ονειρούπολης 2019 -2020 αλλά και για την προώθηση έντυπου υλικού οπτικής επικοινωνίας σε Βουλγαρία και Ελλάδα για την προβολή των εκδηλώσεων που φιλοξενεί η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή ενέκρινε η ΔΕΚΠΟΤΑ.

ΤΑ βιβλία του Στάθη Κ. Χριστοφορίδη – Σάρπογλη, «Αμιράντ’ – Αραπάντ’» και «Ο Γιάγκον» στη σειρά των εκδόσεων Ποντιακά Παράφυλλα 1 και 2, θα παρουσιαστούν στη Δράμα Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της πόλης μας. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν, η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Θεσ/νίκης και Δράμας, η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών , η Ένωση Χορευτών ο Πυρρίχιος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Ακρίτες Νέας Κρώμνης. Ομιλητές θα είναι η Έλσα Γαλανίδου – Μπαλφούσια, φιλόλογος – λαογράφος, που θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Χριστόφορος Χριστοφορίδης και Ποντιακά Παράφυλλα». Ο Λεωνίδας Αποστολίδης, φιλόλογος, απόγονος Αραπάντων θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Ποντιακά Παράφυλλα «Αμιράντ’ Αραπάντ» του Στάθη Κ. Χριστοφορίδη – Σάρπογλη.

ΑΝΕΛΑΒΕ επίσημα τα καθήκοντα του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ο Δικηγόρος κύριος Χουρμουζέλης Αργύριος, μετά την διαδικασία επιλογής του από το Περιφερειακό Συμβούλιο. O Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης καλείται να διεκπεραιώνει τα παράπονα των άμεσα θιγόμενων πολιτών κι επιχειρήσεων που αφορούν τις διαφορές τους με τις υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας, ως ένας ανεξάρτητος διαμεσολαβητής που δέχεται τις καταγγελίες και παρέχει συμβουλές στα ενδιαφερόμενα μέρη.

ΦEΤΟΣ τα Χριστούγεννα ο Σύλλογος Αλκυόνη Ν. Δράμας στέλνει το δικό του μήνυμα. Γονείς και παιδιά του συλλόγου έχουν ετοιμάσει με πολλή αγάπη καρτέλες και κούπες με ένα ιδιαίτερο μήνυμα αυτό της αποδοχής και της ένταξης των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Ο σύλλογος προσκαλεί τον κόσμο να στηρίξει το έργο του κάνοντας δώρο μια από τις κούπες του Συλλόγου τα φετινά Χριστούγεννα.

AΜΕΣΗ παράταση στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μέσω του οποίου απασχολούνται ανέργοι με στόχο την αντιπυρική προστασία των δασών ζητάει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Λέγοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν πάνω από 5.000 ωφελούμενοι του προγράμματος σε όλη τη χώρα, 80 από τους οποίους στα δυο δασαρχεία της Δράμας και του Νευροκοπίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ