Προχωρά στη Χελμού ο νέος Παιδικός Σταθμός

0
229

Εξελίσσονται οι εργασίες για το νέο Παιδικό Σταθμό στην οδό Χελμού στην περιοχή της Ανάπλασης, η κατασκευή του οποίου άρχισε την περασμένη άνοιξη μετά την υπογραφή του συμφωνητικού για την κατασκευή του έργου που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Καψημάλης, και ο Εκπρόσωπος της Εταιρείας κατασκευής Κώστας Βουγιουκλής.
Το κέλυφος του κτηρίου που δείχνει μια μάλλον πρωτότυπη αρχιτεκτονική οπτική έχει πάρει ήδη την μορφή που προβλέπεται ενώ έχουν προχωρήσει και οι εργασίες σοβαντίσματος τουλάχιστον στην πρόσοψη του νέου κτηρίου.
Ο Παιδικός Σταθμός που βρίσκεται δίπλα στα γήπεδα τένις κατασκευάζεται σε οικόπεδο έκτασης 5.516 τ.μ. στην Ανάπλαση και κατά την ολοκλήρωσή του θα διαθέτει κτίριο ισόγειο, εμβαδού 501,35 τ.μ. και 96.63 τ.μ. ημιυπαίθριους χώρους. Θα διαθέτει 4 αίθουσες νηπίων, ένα γραφείο διεύθυνσης, γραφείο πολλαπλών χρήσεων, χώρους προσωπικού, παρασκευαστήριο, συγκρότημα WC νηπίων, WC για ΑμεΑ, αποθηκευτικούς χώρους και λεβητοστάσιο. Η κεντρική είσοδος του κτιρίου θα βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου, επί της οδού Χελμού. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 1,23 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Όπως έχουν γράψει τα «Χ» και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, στο νέο παιδικό σταθμό που κατασκευάζεται ήδη για λογαριασμό του Δήμου Δράμας, θα στεγαστούν και ουσιαστικά θα μετεγκατασταθούν ο Β’ και ο Ε’ Παιδικός Σταθμός που λειτουργούν ήδη, αλλά δεν πληρούν τις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού.
Όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενη δήλωσή του στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, το έργο του νέου Παιδικού Σταθμού αποτελείται από δυο υποέργα και συγκεκριμένα το κατασκευαστικό μέρος (δηλαδή το κτηριακό) ύψους 1.100.000 ευρώ και το μέρος που αφορά τον εξοπλισμό του νέου παιδικού σταθμού ύψους 131.295,66 ευρώ. Η ένταξη της κατασκευής νέου παιδικού σταθμού του Δήμου Δράμας επί της οδού Χελμού στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που αποφασίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε το Νοέμβριο του 2020. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών. Το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το έργο είναι 1.231.295 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ