Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ψήφισε την αναδοχή οφειλών της ΔΕΚΠΟΤΑ προς Δημόσιο, ΕΦΚΑ και συγκεκριμένους ιδιώτες

0
407

Δεν ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας η αναδοχή οφειλών ΔΕΚΠΟΤΑ από τον Δήμο Δράμας, προς Ελληνικό Δημόσιο, ΕΦΚΑ και τρίτους. Όπως είπε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια συζήτησης του θέματος ο κ. Δημήτρης Δαλακάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Δράμας, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Όταν έχουμε μια επιχείρηση η οποία έχει λυθεί και τελεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναλάβουν συγκεκριμένα χρέη.
Σε ό,τι αφορά τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί προς το Δημόσιο και την Εφορία πριν την 1/1/2011, είναι υποχρεωτικό για τον δήμο να αναλάβει αυτές τις υποχρεώσεις και παράλληλα να τις αποπληρώσει μόνο κατά κεφάλαιο χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στο ποσό τυχόν τόκοι και προσαυξήσεις».
Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δαλακάκης, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τους εκκαθαριστές, μόνο τα χρέη προς την εφορία είναι 69.000 ευρώ κατά κεφάλαιο και 39.000 ευρώ είναι οι τόκοι και οι προσαυξήσεις. Τα χρέη προς την εφορία είναι ουσιαστικά ότι είχαν δημιουργήσει οι συγχωνευθείσες στη ΔΕΚΠΟΤΑ παλαιότερες επιχειρήσεις, άρα όλα τα χρέη είναι σίγουρα προ του 2011. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος αναλαμβάνοντας τα χρέη αυτά θα δώσει 69.000 ευρώ και θα γλυτώσει 39.000 ευρώ”. Ο ίδιος είπε ότι σε ό,τι αφορά τα χρέη προς τρίτους ο νομοθέτης λέει ότι όταν ο δήμος αναλάβει αυτά τα χρέη τότε θα πρέπει να τα καταβάλει χωρίς να υπάρχουν εκπτώσεις. Ο ίδιος είπε ότι η εισήγηση του δήμου είναι να πληρωθούν τα χρέη προς τρίτους που προκύπτουν από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Η εισήγηση του δήμου τελικώς δεν ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο διότι δεν υπήρχε απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή το 50% +1 των δημοτικών συμβούλων. Οι διαφωνίες που υπήρξαν προερχόταν κυρίως από το δημοτικό συμβούλιο το οποίο δεν πήρε την τελική έκθεση εκκαθάρισης αλλά κλήθηκε να ψηφίσει για την αναδοχή συγκεκριμένων οφειλών. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ψήφισαν θετικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μουχτάρης. Την εισήγηση καταψήφισαν η παράταξη «Πόλη και Ζωή», η παράταξη «Project για τη Δράμα» και η παράταξη «Προοπτική για τη Δράμα», ενώ η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε «Παρών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!