Προχωρά στη Δράμα η διαδικασία στελέχωσης του ΕΣΥ

0
2157

Μέχρι το καλοκαίρι οι νέοι γιατροί στα Κ.Υ. δηλώνει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ

Συγκροτήθηκαν τα συμβούλια επιλογής για κάθε μια ειδικότητα ιατρικού προσωπικού και για τις 10 συνολικά προκηρυσσόμενες θέσεις που θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες ανάγκες των Κέντρων Υγείας, στη Δράμα, το Νευροκόπι και το Παρανέστι σύμφωνα με όσα είπε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης.

Ο ίδιος είπε ότι όλες οι εν λόγω θέσεις των γιατρών έχουν ήδη προκηρυχθεί και πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος πως μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού οι γιατροί θα είναι στις θέσεις τους.

Οι 10 νέοι γιατροί σε Δράμα, Νευροκόπι και Παρανέστι
Στόχος των συγκεκριμένων προσλήψεων είναι να μειωθούν τα προβλήματα επάρκειας επιστημονικού δυναμικού στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Δράμα. Οι ανάγκες που υπάρχουν είναι αυξημένες καθώς λόγω κρίσης είναι μεγάλο το ποσοστό των πολιτών που πλέον έχει στραφεί στις δομές της δημόσιας υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη για τις θέσεις στα τρία Κέντρα Υγείας της Δράμας αφορά δυο θέσεις Επιμελητή Β’ (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ και ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ) στο Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου. Επίσης 6 θέσεις (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄, ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄, ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄) στο Κέντρο Υγείας Δράμας.Ακόμη με την ίδια απόφαση της 4ης ΥΠΕ προκηρύχθηκαν δυο νέες θέσεις στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου (ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ και ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄).
Την έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων εξάλλου επεσήμανε μόλις προχθές και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Δράμας το οποίο σε ανακοίνωσή του και διαπιστώνοντας τις ανάγκες που υπάρχουν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “…Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που έρχονται στο ΚΙΦΑ Δράμας είναι η έλλειψη δερματολόγου και ενδοκρινολόγου είτε συμβεβλημένου με το σύστημα υγείας είτε στο Νοσοκομείο Δράμας και στις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω του δημόσιου συστήματος υγείας οι περίπου 100.000 κάτοικοι του νομού μας. Η απάντηση που έχουμε πάρει σε σχετικά διαβήματα στο παρελθόν είναι ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι γιατροί για πρόσληψη. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την νομοθεσία που δηλώνει ρητά στο παραπάνω άρθρο ότι: «Το Κράτος έχει την ευθύνη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτ. Φροντίδας Υγείας στο σύνολο του πληθυσμού, με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες τους…».

Ο προβληματισμός που υπάρχει
Αξίζει να τονισθεί ότι οι δέκα επιπλέον γιατροί που θα στελεχώσουν μέχρι το καλοκαίρι τα τρία Κέντρα Υγείας σε Δράμα, Νευροκόπι και Παρανέστι είναι αναγκαίοι λόγω φυσικά της έλλειψης προσωπικού, ωστόσο με δεδομένα τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν όταν επιχειρήθηκε να καλυφθούν θέσεις σε ιατρικό προσωπικό, στην Δράμα, θα πρέπει να επικρατεί μια σχετική επιφύλαξη σε σχέση με τον βαθμό ανταπόκρισης του ιατρικού κλάδου στις προκηρυσσόμενες θέσει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!