Συνταξιούχοι από 4 πόλεις συναντήθηκαν στη Δράμα

0
2866

Δεν πτοούνται από τα προβλήματα και οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις εντός του 2019

Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με τα θέματα που τους αφορούν πραγματοποίησαν την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, Σωματεία Συνταξιούχων από την Δράμα, τις Σέρρες, την Ξάνθη και την Καβάλα. Η συνάντηση των Σωματείων ήταν προγραμματισμένη από την Συντονιστική Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) στην οποία συμμετείχαν Ομοσπονδίες συνταξιούχων του πρώην ΙΚΑ, του Δημοσίου, των Δικηγόρων κλπ.

Σκοπός της συνάντησης που έγινε στην Δράμα ήταν να οργανωθούν καλύτερα οι κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν εντός του 2019 είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων του ΙΚΑ κ. Μιχάλης Αθανασιάδης. Οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί από τους συνταξιούχους είναι επιβεβλημένα σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ της Δράμας, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και ανάμεσα σε αυτά εντάσσονται οι περικοπές των συντάξεων και των δώρων, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, οι ελλείψεις και τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας όπως και τα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή του νέου θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού. Υπάρχει πρόβλημα όπως εξήγησε ο κ. Αθανασιάδης διότι οι γιατροί δεν προχωρούν σε συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Οι ΤΟΜΥ δεν έχουν οργανωθεί. Τα Κέντρα Υγείας έχουν ελλείψεις προσωπικού και μηχανημάτων. Όλα αυτά τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας επηρεάζουν ιδιαίτερα την ποιότητα ζωής των συνταξιούχων που λόγω ηλικίας έχουν αυξημένες ανάγκες.
Πάντως όπως είπε ο κ. Αθανασιάδης, ο στόχος των περιφερειακών συναντήσεων όπως αυτή που έγινε στη Δράμα έχουν στόχο να πείσουν τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να πείσουν αυτή ή την όποια άλλη κυβέρνηση να δουν σοβαρά τα προβλήματά τους. Είπε μάλιστα ότι μόνο κατά την προηγούμενη χρονιά έγιναν περισσότερες από 160 κινητοποιήσεις από τους συνταξιούχους
Θύμισε επίσης ότι σε σχέση με τις περικοπές των συντάξεων και των δώρων, η δικαιοσύνη έχει δικαιώσει τους συνταξιούχους και κατά συνέπεια θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, έστω σε βάθος χρόνου. Αυτό θα πρέπει να γίνει όπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Δράμας διότι με όλες τις περικοπές που προηγήθηκαν οι συνταξιούχοι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ