Προχωρά το νέο δίκτυο ύδρευσης

Παράταση στα έργα του ΒΑΑ επί της 19ης Μαΐου

0
2989

Παράταση δυο και πλέον μηνών δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 δόθηκε από την ΔΕΥΑΔ για την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης που πραγματοποιούνται στην οδό 19ης Μαΐου στο πλαίσιο του ΒΑΑ. Η παράταση ολοκλήρωσης των έργων εγκρίθηκε διότι προηγήθηκαν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή όπου εκτελούνται τα έργα και αυτό οδήγησε στην ανάγκη ανακατασκευής των φρεατίων όπου καταλήγουν τα όμβρια ύδατα, όπως έγινε γνωστό από την ΔΕΥΑΔ.

Τα φρεάτια είχαν καταστραφεί με αποτέλεσμα σπίτια να πλημμυρίσουν λόγω των βροχοπτώσεων κατά την περίοδο υλοποίησης των έργων. Έτσι δεν έγινε εφικτό να προχωρήσουν οι εργασίες κατά τις περιόδους που δημιουργήθηκαν τα προβλήματα.
Παράλληλα οι ισχυρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν ορμητικούς χειμάρρους που παρέσυραν υλικά επίχωσης των εργασιών στις τάφρους όπου χρησιμοποιήθηκε θραυστό υλικό. Όλα αυτά όπως εκτίμησε η ΔΕΥΑΔ ήταν μη προβλέψιμα και δεν έγιναν με ευθύνη του αναδόχου του έργου αλλά οφείλονται σε θεομηνία. Επιπλέον κατά τις εργασίες που έγιναν εμφανίστηκαν και πολλοί άγνωστοι αγωγοί και δίκτυα όπου χρειάστηκε να γίνουν αποκαταστάσεις. Η συνολική καθυστέρηση που υπήρξε εξαιτίας αυτών των παραγόντων στην πρόοδο των έργων της ΔΕΥΑΔ επί της 19ης Μαΐου εκτιμήθηκε ότι ήταν κάτι λιγότερο 2,5 μήνες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε δόθηκε και η ανάλογη χρονική παράταση για την ολοκλήρωση των έργων.

Προχωρούν τα έργα ολοκλήρωσης του νέου δικτύου ύδρευσης στην πόλη
Όπως έλεγαν χθες στελέχη της ΔΕΥΑΔ στα ΧΡΟΝΙΚΑ αυτή την περίοδο η ΔΕΥΑΔ συνδέει τις ιδιωτικές παροχές στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Ζώνη 3. Οι εργασίες σε αυτή την ζώνη της πόλης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού με την νέα παράταση που αναμένεται να δοθεί. Στην συνέχεια θα προχωρήσουν οι εργασίες αντικατάστασης στην Ζώνη 2 της πόλης (δηλαδή στο κέντρο της Δράμας) που αποτελεί και το τελευταίο κομμάτι του έργου αλλαγής του δικτύου ύδρευσης της πόλης.
Ήδη αυτή την στιγμή είναι σχεδόν έτοιμη από την ΔΕΥΑΔ η μελέτη αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Ζώνη 2 για την οποία έχουν εξασφαλιστεί αδειοδοτήσεις από Δασαρχείο και Αρχαιολογική Υπηρεσία ενώ αναμένεται η αδειοδότηση της Διεύθυνσης Υδάτων από την Καβάλα. Η πρόσκληση για ένταξη στο ΕΣΠΑ, των έργων αλλαγής του δικτύου ύδρευσης που αφορούν την Ζώνη 2, αναμένεται μέχρι τέλους του 2019.
Παράλληλα αυτό το διάστημα από την ΔΕΥΑΔ εκτελούνται εργασίες αλλαγής του αγωγού στον Καλό Αγρό που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα διαρροών και παράλληλα έχει προχωρήσει ο διαχωρισμός του δικτύου των Κουδουνίων σε τέσσερις ζώνες ώστε σε περίπτωση οποιασδήποτε βλάβης να μην διακόπτεται η υδροδότηση σε όλη την Κοινότητα. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού στον Ξηροπόταμο μήκους περίπου 500 μέτρων που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου δεκαημέρου.
Τέλος μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2020 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και ο Βιολογικός Καθαρισμός της Χωριστής, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς και εκτιμάται ότι θα δώσει τέλος στο πρόβλημα ρύπανσης και έντονης δυσοσμίας στην περιοχή που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ