Προχωρούν οι διαδικασίες για έργα 257.000 ευρώ στο Δικαστικό Μέγαρο

Προβλέπονται έργα πυροπροστασίας και όχι μόνο

0
1069

Να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την επισκευή των μέτρων πυροπροστασίας και την ανακατασκευή του WC στο Δικαστικό Μέγαρο της Δράμας αποφάσισε να προτείνει η Oικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας την περασμένη εβδομάδα.

Το έργο έχει συνολικό ύψος 257.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα αφορά καθαιρέσεις πλινθοδομών, πλακιδίων τοίχου και αποξηλώσεις κουφωμάτων. Κατασκευή τριών συγκροτημάτων WC ανδρών γυναικών και ΑΜΕΑ. Επίσης την δημιουργία 2ης εξόδου κινδύνου που να καλύπτει όλους τους ορόφους, με την κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικού ανοικτού κλιμακοστασίου, στην δυτική πλευρά του κτιρίου (στην οδό Μ. Αλεξάνδρου).
Σύμφωνα με την πρόταση τα έργα περιλαμβάνουν, μετατροπή του υπάρχοντος παραθύρου, σε όλους τους ορόφους, σε πόρτα με φορά ανοίγματος προς τα έξω. Δημιουργία 2ης εξόδου κινδύνου στο υπόγειο στον χώρο του Υποθηκοφυλακείου, στην αντίθετη κατεύθυνση από την υπάρχουσα μία έξοδο. Τοποθέτηση πυράντοχων θυρών με δείκτη πυραντίστασης σύμφωνα με τους κανονισμούς στους επικίνδυνους χώρους του υπογείου, δηλαδή στο λεβητοστάσιο – αντλιοστάσιο, στο χώρο ηλεκτρικών πινάκων και στους διαδρόμους όλων των ορόφων προς το κλιμακοστάσιο.
Προβλέπεται αλλαγή της φοράς ανοίγματος στις τελικές εξόδους του κτιρίου στο ισόγειο και στις εξόδους των επικίνδυνων χώρων του υπογείου (η φορά ανοίγματος πρέπει να είναι προς τα έξω. Ανακατασκευή WC με αποξήλωση των υφιστάμενων και αντικατάσταση με νέα των ειδών υγιεινής, των σωληνώσεων ύδρευσης – αποχέτευσης, των ειδών κρουνοποιίας κλπ.
Επίσης αποξήλωση και αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων από καινούργια ενεργειακής κλάσης Α΄ και ανακατασκευή των λοιπών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Τροποποίηση των εγκαταστάσεων ύδρευσης – αποχέτευσης, καθώς και της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με σκοπό τη δημιουργία ενός WC ΑΜΕΑ με όλα τα είδη υγιεινής και τα στηρίγματα που απαιτούνται από τις προδιαγραφές.
Ανάμεσα σε άλλα στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπεται η εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης πυρκαγιάς, με τοποθέτηση: ανιχνευτών, φαροσειρήνων συναγερμού και μπουτόν, συγκεκριμένων τύπων, που θα πληροί τους ισχύοντες κανονισμούς. Τοποθέτηση νέου κεντρικού πίνακα πυρανίχνευσης με μπαταρία, συνδεδεμένου με τα μέσα πυρανίχνευσης (ανιχνευτές, μπουτόν, φαροσειρήνες). Αλλά και έλεγχος των υπαρχόντων πυροσβεστήρων με αντικατάσταση όσων έχουν τυχόν λήξει ή δεν λειτουργούν σωστά και προμήθεια κι εγκατάσταση νέων σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς
Παράλληλα προβλέπεται τοποθέτηση ανιχνευτών καπνού σε όλα τα γραφεία και τους χώρους αρχείων των ορόφων και σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους του υπογείου (τόσο στους χώρους του Υποθηκοφυλακείου όσο και σε όλους τους χώρους αποθήκευσης του υπογείου). Λόγω του αριθμού των προτεινόμενων για τοποθέτηση ανιχνευτών και της έκτασης του κτιρίου προτείνεται η τοποθέτηση ανιχνευτών και πίνακα πυρανίχνευσης συγκεκριμένου τύπου, προκειμένου να είναι άμεσα δυνατός ο ακριβής καθορισμός του χώρου εκδήλωσης πυρκαγιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ