Προχωρούν οι διαδικασίες για την στελέχωση των Φυλακών

0
2843

Εγκρίθηκε από το ΥΠΟΙΚ η πρόσληψη του προσωπικού για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νικηφόρου

Στο τελικό στάδιο πριν από την δρομολόγηση της προκήρυξης των θέσεων του προσωπικού για την λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου βρίσκεται η επικείμενη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού πήρε τις προηγούμενες ημέρες και την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια ώρα ο διαγωνισμός για την κατασκευή του εντευκτηρίου το οποίο έπρεπε να υλοποιηθεί προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος είναι σε εξέλιξη από την Παρασκευή. Η εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε” προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου με διακριτικό τίτλο «Ειδικό κτίριο επιμόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης κρατουμένων στο γενικό κατάστημα κράτησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στο Νικηφόρο Ν. Δράμας», με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού μελέτης με ΓΕ+ΟΕ και απρόβλεπτα, αναθεώρηση και Φ.Π.Α. 1.190.000,00 Ευρώ.
Το έργο του εντευκτηρίου σύμφωνα με την “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” αποτελείται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:
α) κατηγορία Οικοδομικά, με προϋπολογισμό 694.593,27 €, (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα), β) κατηγορία Η/Μ, με προϋπολογισμό 244.260,00 €, (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα). Η υποβολή προσφορών από τους ενδιαφερόμενους λήγει στις 4 Μαρτίου.
Θυμίζουμε ότι οι 258 θέσεις που ανακοινώθηκε ότι θα προκηρυχθούν για το σωφρονιστικό κατάστημα Νικηφόρου είναι οι εξής:
1. Κατηγορία Π Ε
α) Κλάδος ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων, θέσεις: οκτώ (8)
β) Κλάδος ΠΕ Ιατρών, θέσεις: τρεις (3)
γ) Κλάδος ΠΕ Οδοντιάτρων, θέσεις: μία (1)
δ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνιολόγων, θέσεις: τρεις (3)
ε) Κλάδος ΠΕ Εγκληματολόγων, θέσεις: δύο (2)στ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: δύο (2)
ζ) Κλάδος ΠΕ Ψυχολόγων, θέσεις: τρεις (3)
2. Κατηγορία ΤΕα) Κλάδος ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού, θέσεις: έξι (6) β) Κλάδος ΤΕ Πληροφορικής, θέσεις: μία (1) γ) Κλάδος ΤΕ Μηχανικών, θέσεις: τρεις (3) δ) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότηταςΚοινωνικής Εργασίας, θέσεις: τέσσερις (4) ε) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Νοσηλευτικής, θέσεις: έξι (6)
3. Κατηγορία ΔΕα) Κλάδος ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, θέσεις: έξι (6)β) Κλάδος ΔΕ Τεχνικού, θέσεις: τέσσερις (4)γ) Κλάδος ΔΕ Οδηγών, θέσεις: τρεις (3)δ) Κλάδος ΔΕ Νοσηλευτικής, θέσεις: δύο (2)ε) Κλάδος ΔΕ Φύλαξης, θέσεις: εκατόν τρεις (103)στ) Κλάδος ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, θέσεις: ενενήντα οκτώ (98)
H ετήσια δαπάνη που θα προκληθεί σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, από τις προσλήψεις εκτιμήθηκε ότι είναι ύψους 3,7 εκατ. ευρώ περίπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!