Πρόεδρος Ζυθεστιατόρων Δράμας: «Δεν συμμετέχουμε στο lockdown»

0
3519

Εν αναμονή των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων o κλάδος της εστίασης.

«Δεν συμμετέχουμε στην αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης που εξήγγειλε η ΠΑΣΚΕΔΙ από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, διότι δεν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις από το επίσημο όργανο του κλάδου μας που είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων» ξεκαθάρισε χθες στα “Χ”, ο πρόεδρος του σωματείου Ζυθεστιατόρων της Δράμας κ. Γιώργος Χατζηπαντελής.
Ο πρόεδρος των ζυθεστιατόρων της Δράμας είπε ότι μέσω της ανακοίνωσης της ΠΟΕΣΕ (της επίσημης ομοσπονδίας που εκπροσωπεί 153 πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά και είναι ο επίσημος θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της εστίασης), ξεκαθαρίστηκε ότι η ομοσπονδία ουδεμία σχέση έχει με την ανακοίνωση περί lockdown της εστίασης από 16-22 Σεπτεμβρίου.
Στην ίδια ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ αναφέρεται ότι η ομοσπονδία αναμένει τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις στο φόρουμ της ΔΕΘ 2020 και κατόπιν θα λάβει τις αποφάσεις της, με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου και της οικονομίας ευρύτερα. Καλεί επίσης τα μέλη της και τους επιχειρηματίες της εστίασης «να παραμένουν συσπειρωμένοι στην επίσημη κλαδική εκπροσώπηση και να κλείνουν τ΄ αυτιά τους σε αυτόκλητους δήθεν σωτήρες».
Μιλώντας για τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης στη Δράμα, που αφορούν ειδικότερα τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας τους και ισχύουν μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, ο Χατζηπαντελής είπε ότι «αυτά τα προβλήματα δυστυχώς παραμένουν, με τον κλάδο να ευελπιστεί στην προσθήκη μιας επιπλέον ώρας στο ωράριο λειτουργίας του». Πρόσθεσε ότι ο κλάδος των εστιατόρων είναι σε αναμονή για τα μέτρα στήριξης που προτάθηκαν προς την πολιτεία μέσω της ΠΟΕΣΕ και για τα οποία δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.
Επιπλέον, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας στα καταστήματα εστίασης της Δράμας, σημείωσε ότι οι επαγγελματίες, έχουν εφαρμόσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν αραιώσει τα τραπεζοκαθίσματα και τηρούν τις αποστάσεις. Η τήρηση των μέτρων από τους καταστηματάρχες είναι και ένας από τους λόγους που δεν υπάρχει στην Δράμα ο αριθμός κρουσμάτων που συναντάται σε άλλες πόλεις, διευκρινίζει ο πρόεδρος του σωματείου Ζυθεστιατόρων Δράμας.
Ο κ. Χατζηπαντελής, δηλώνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Δράμα είναι μηδαμινός σε σχέση με άλλες πόλεις και ότι τα καταστήματα εστίασης της Δράμας δεν δουλεύουν με τουρίστες, με αποτέλεσμα, όπως τονίζει, στον χώρο της εστίασης στο Νομό μας να μην έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα.
Σε συνάρτηση όλων των προαναφερομένων ο κλάδος της εστίασης στη Δράμα θεωρεί άδικη την επιβολή περιορισμού του ωραρίου και συνεχίζει να εκφράζει την αντίθεσή του στον περιορισμό της λειτουργίας μέχρι τις 12 το βράδυ, η οποία επιβλήθηκε από τον Αύγουστο, καθώς όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι του κλάδου «δεν συντρέχει λόγος για μια τέτοια απόφαση, πολύ δε περισσότερο όταν άλλοι νομοί με μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τη Δράμα, δεν εντάχθηκαν σε αυτούς τους περιορισμούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ