Πρόγραμμα εκδηλώσεων ημέρας «Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος»

1
1009

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας / Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης


Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της «Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος», θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας / Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος», οι παρακάτω εκδηλώσεις:
– 07:00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας
– 09:45 π.μ. Τέλεση μνημόσυνου υπέρ των πεσόντων στην Μικρά Ασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας
– 10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μικρασιατικής Καταστροφής (έναντι Μητροπολιτικού Μεγάρου). Ομιλία της ημέρας από τον Πρόεδρο του Παμμικρασιατικού Συλλόγου. Τραγούδι από την Μικρά Ασία. Ανάγνωση ποιήματος του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας με τίτλο «Ψυχές Ανατολής». Καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο και στον ανδριάντα του Αγίου Χρυσοστόμου. Τήρηση σιγής ενός λεπτού
Εθνικός Ύμνος

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει δεξίωση στον χώρο του Μνημείου από τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο.

Τα σχετικά με την τέλεση μνημόσυνου και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας. Τα σχετικά με τη φωταγώγηση και τον σημαιοστολισμό ο Δήμος Δράμας. Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Φυλακτός.
Οι εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!