Το ερχόμενο Σάββατο η απονομή των ετήσιων βραβείων της ΚΥΚΛΩΨ

0
801

– 31 πολύ αξιόλογοι δημιουργοί μετέχουν στον φετινό φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Η Δράμα που χάνεται»
– Κ. Βιδάκης στα «Χ»: Από την Παρασκευή στην καπναποθήκη Αναστασιάδη θα εκτίθεται μέρος του σπάνιου συλλεκτικού υλικού φωτογραφικών μηχανών


H αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Δράμας ΚΥΚΛΩΨ, που όπως είναι γνωστό έχει στους ιδρυτικούς σκοπούς την ανάδειξη της Δράμας και των ανθρώπων της, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 στην αυλή του Μαρμάρινου Σπιτιού στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας την εκδήλωση απονομής των ετήσιων Βραβείων ΚΥΚΛΩΨ στις ειδικές κατηγορίες:
Επιστήμονα και Αγρότη / Κτηνοτρόφου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η απονομή των διακρίσεων του 5ου Φωτογραφικού Διαγωνισμού της ΚΥΚΛΩΨ με θέμα «Η Δράμα που χάνεται». Την εκδήλωση που είναι ανοικτή σε όλους, θα παρουσιάσει και φέτος ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιάννης Ξανθούλης.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για την εξέλιξη του φωτογραφικού διαγωνισμού και πιο συγκεκριμένα για την αξιολόγηση των υποψήφιων φωτογραφικών έργων, το μέλος του ΔΣ της ΚΥΚΛΩΨ κ. Κώστας Βιδάκης, τόνισε ειδικότερα για το φωτογραφικό διαγωνισμό, ότι: Oι διαγωνιζόμενοι ήταν 31 και το θέμα φέτος δεν ήταν σχετικά εύκολο, παρόλα αυτά έγιναν οι προσπάθειες των συμμετεχόντων ήταν πολύ αξιόλογες και ενδιαφέρουσες ταυτόχρονα, με διαφορετικές προσεγγίσεις και τεχνικές φωτογράφισης. Κάποιοι μάλιστα από τους δημιουργούς που αποδεικνύονται πολύ αξιόλογοι, συμμετέχουν σχεδόν κάθε χρόνο στο διαγωνισμό. Φέτος μετά τις απονομές των βραβείων, θα ανακοινωθεί και το θέμα του επόμενου φωτογραφικού διαγωνισμού της ΚΥΚΛΩΨ. Θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα και οι αλλαγές που θα ισχύσουν για το νέο διαγωνισμό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες μετά την απονομή των ετήσιων βραβείων της ΚΥΚΛΩΨ, και προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, το «Μαρμάρινο Σπίτι» δίπλα στην καπναποθήκη Αναστασιάδη, θα είναι πλέον ανοικτό για ξεναγήσεις. Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων, που θα είναι οργανωμένες, είναι ήδη υπό επεξεργασία αυτή τη στιγμή και αυτό που απομένει να οριστικοποιηθεί είναι το ωράριο και οι ημέρες κατά τις οποίες θα γίνονται, για συλλόγους και άτομα που επιθυμούν να δουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών ανάδειξης αυτού του αρχιτεκτονικού στολιδιού της πόλης. Ταυτόχρονα με την ξενάγηση θα γίνεται και ιστορική αναφορά, ενημέρωση και συζήτηση για το παρελθόν αυτού του χώρου, που είναι συνδεδεμένος με την διαδρομή της ίδιας της πόλης και εκφράζει μια ολόκληρη εποχή.
Η τοποθέτηση των συλλεκτικών φωτογραφικών μηχανών στο μουσείο, εντός του Μαρμάρινου Σπιτιού, θα γίνει σε επόμενο στάδιο, ωστόσο ένας αριθμός από αυτά τα σπάνια εκθέματα που αποτελούν μέρος της συλλογής του κ. Άρη Θεοδωρίδη, έφτασε ήδη στη Δράμα την Δευτέρα και θα παρουσιαστεί στο ισόγειο της καπναποθήκης Αναστασιάδη, παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας. Σκοπός αυτής της κίνησης, είναι ο επισκέπτης της έκθεσης να έχει μια πρόγευση του τι έπεται, από το συγκλονιστικό υλικό που θα τοποθετηθεί στο μουσείο φωτογραφικών μηχανών της ΚΥΚΛΩΨ. Το δείγμα του μουσειακού υλικού, που θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες, από μεθαύριο Παρασκευή, αντικατοπτρίζει μια περίοδο, από την προϊστορία των φωτογραφικών μηχανών και της φορητής κάμερας “ομπσκούρα” μέχρι την σύγχρονη ψηφιακή μηχανή, όπως σημείωσε ο κ. Βιδάκης.
Σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα της έκθεσης φωτογραφιών από το λεύκωμα «Η Δράμα και ο υπέροχος κόσμος της» που εκτίθεται ήδη στην καπναποθήκη Αναστασιάδη, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι μεγάλη. Οι επισκέπτες της έκθεσης που εντυπωσιάζονται και συγκινούνται με το πέρασμά τους από τον χώρο των φωτογραφικών εκθεμάτων, έχουν ξεπεράσει ήδη τους 2000 μέσα σε δυο εβδομάδες. Παράλληλα διευρύνεται και το ενδιαφέρον από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που εκφράζουν ενδιαφέρον να επισκεφθούν την έκθεση με τα σχολεία και τις τάξεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ