Διαμαρτυρία για τις υπέρογκες τιμές του ρεύματος έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Δράμα

0
639

Aν. Σακαλίδου: «Οι μισθοί που έτσι κι αλλιώς είναι χαμηλοί, έχουν τσαλακωθεί ακόμη περισσότερο με τις υπέρογκες ανατιμήσεις»


Στις 10:30 το πρωί της Τρίτης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Δράμα για τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και την ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα των εργαζομένων. Κυρίαρχο αίτημα της παράστασης διαμαρτυρίας ήταν η μείωση της τιμής του ρεύματος και η μη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά.
Η κα Αναστασία Σακαλίδου, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» επεσήμανε ότι η διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Δράμα, αφορούσε τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, που έχουν τινάξει στον αέρα τους οικογενειακούς προυπολογισμούς, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις στο κόστος κατοικίας, και σε είδη πλατιάς κατανάλωσης.
«Οι εργαζόμενοι βλέπουν τον μισθό τους να εξαντλείται στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα και ψάχνουν να βρούνε τρόπο για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Οι μισθοί που έτσι κι αλλιώς είναι χαμηλοί, έχουν τσαλακωθεί ακόμη περισσότερο με τις υπέρογκες ανατιμήσεις. Όποιες αυξήσεις και να δώσουν στου μισθούς από το 2023, όπως λένε, δεν πρόκειται να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες, γιατί η ακρίβεια έχει φθάσει στα ύψη, στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα είδη των σούπερ μάρκετ. Είναι πλέον πολύ δύσκολη η κατάσταση, όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους συνταξιούχους και για τους αυτοαπασχολούμενους” δηλώνει η κα Σακαλίδου. Η ίδια σημειώνει ότι τα μηνύματα από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι ότι τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα μέσα σε αυτή την κρίση, αφού οι αυξήσεις ξεπερνούν το 1/3 αν όχι περισσότερο, των αποδοχών των εργαζομένων.
Με μισθούς 600 και 700 ευρώ στο οκτάωρο και με ελαστικές μορφές εργασίας και ημιαπασχόληση με αποδοχές των 350 ευρώ δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να πληρώσουν αυτούς τους λογαριασμούς ρεύματος. Εκεί που ο εργαζόμενος πλήρωνε την κιλοβατώρα 0.07 λεπτά, με τις αυξήσεις του Σεπτεμβρίου, φθάνει στα τα 0,80 λεπτά. Όσο για τις επιδοτήσεις που δίνει το κράτος είναι χρήματα που απλά βγαίνουν από την τσέπη των εργαζομένων, με την φορο-ληστεία στην οποία υποβάλλονται τα λαϊκά νοικοκυριά σημειώνει η κα Σακαλίδου, εξηγώντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θέλουν επιδόματα και pass αλλά μισθούς αξιοπρέπειας, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
«Παλεύουμε, για να γίνει δραστική μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου, του πετρελαίου θέρμανσης» προσθέτει η ίδια, για να εξηγήσει: «Θέλουμε κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές του ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν. Να μη γίνει καμία διακοπή στις λαϊκές οικογένειες και στις σχολικές μονάδες. Να γίνονται επανασυνδέσεις στο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία διακανονισμού των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολύ χαμηλές δόσεις, για την αποπληρωμή των λογαριασμών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ