Άρχισαν οι εγγραφές στο Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης»

1
820

Δρομολογήθηκαν προσλήψεις 8 ατόμων 9μηνης διάρκειας για τις εκπαιδευτικές του ανάγκες


Σε πρόσληψη, με σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου, 8 ατόμων στον Δήμο Δράμας, χρονικής διάρκειας έως 9 μηνών, θα προχωρήσει ο δήμος με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του, για την εξυπηρέτηση των διδακτικών αναγκών του Κέντρου Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης».
Οι ειδικότητες των εκπαιδευτών με τους οποίους θα υπογραφούν συμβάσεις είναι: ενός (1) ΔΕ Φωτογράφων, δύο (2) ΔΕ Ζωγράφων, ενός (1) ΔΕ Τεχνιτών ψηφιδωτού, ενός (1) ΔΕ Αγιογράφων, ενός (1) ΔΕ Κεραμιστών, ενός (1) ΔΕ Υαλουργών κι ενός (1) ΠΕ Θεατρολογίας.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο δεν περιλαμβάνεται στο αντικείμενο των καθηκόντων των υπαλλήλων του δήμου, ο οποίος δεν διαθέτει τακτικό προσωπικό των ειδικοτήτων αυτών και των σχετικών μ’ αυτές αρμοδιοτήτων. Ειδικότερα, η πρόσληψη αφορά την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών των προγραμμάτων που υλοποιούνται από το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού με τον διακριτικό τίτλο «Κέντρο Νεότητας Γεώργιος Παρασίδης». Η αμοιβή των διδασκόντων θα είναι ανάλογη του αριθμού των εκπαιδευομένων και θα καλυφθεί αποκλειστικά και μόνο από την καταβολή αντιτίμου που θα καταβάλλουν οι ωφελούμενοι δημότες.
Παράλληλα, από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, άρχισαν οι εγγραφές για παρακολούθηση στα εικαστικά τμήματα του Κέντρου Νεότητας, οι οποίες γίνονται καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 10.00’ το πρωί μέχρι τις 13.00’ το μεσημέρι, για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 2521037310.
Από την μέχρι σήμερα εμπειρία φαίνεται ότι περισσότερο δημοφιλή είναι τα μαθήματα ζωγραφικής και τα μαθήματα κεραμικής που γίνονται στο Κέντρο Νεότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα μαθήματα. Ο αριθμός των πολιτών που παρακολουθούν τα μαθήματα του Κέντρου Νεότητας κάθε χρόνο είναι περίπου 200. Ο αριθμός τους μεταβάλλεται από χρονιά σε χρονιά αλλά και από μήνα σε μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάθεση νέων αιθουσών του ανακατασκευασμένου παλιού δημαρχείου για τη λειτουργία του Κέντρου Νεότητας έχει αναβαθμίσει αναμφίβολα τη λειτουργία του, καθώς ο νέος χώρος διευκολύνει το Κέντρο Νεότητας, δίνοντάς του τη δυνατότητα παράλληλης παροχής προγραμμάτων και εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες μαθημάτων, τα οποία πλέον γίνονται με μεγαλύτερη άνεση.
Το Κέντρο Νεότητας Δράμας «Γεώργιος Παρασίδης» ξεκίνησε να λειτουργεί το 1988 και στις 8 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 35 περίπου χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον πολιτισμό της περιοχής μας. Όλα αυτά τα χρόνια έμεινε πιστό στον στόχο που είχε θέσει ο εμπνευστής αυτής της ιδέας, ο Γιώργος Παρασίδης, το όνομα του οποίου φέρει το Κέντρο Νεότητας. Ακόμα και σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή της υγειονομικής κρίσης, προσπάθησε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος σε ό,τι αφορά την τέχνη και τον πολιτισμό, που και για τα στελέχη του είναι πλέον περισσότερο τρόπος έκφρασης και ζωής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ