Ταλαιπωρία με τον «προσωπικό ιατρό»

0
6365

– Υποχρεωτική η αυτοπρόσωπη παρουσία στο K.Ε.Π. του Δήμου Δράμας για τη διαδικασία
– Με ποιον τρόπο λύνει προβλήματα η δυνατότητα εγγραφής μέσω φαρμακείων


 

Σε ταλαιπωρία μπαίνει ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που πρέπει να δηλώσει προσωπικό ιατρό. Για τον λόγο αυτό, εισέρχεται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για να κάνει εγγραφή, αλλά προϋπόθεση είναι να γίνει πρώτα εγγραφή του κινητού τηλεφώνου του ενδιαφερόμενου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών.
Για τη διαδικασία αυτή, ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός συμπολιτών μας απευθύνεται στο Κ.Ε.Π. του Δήμου Δράμας (στο ισόγειο του διοικητηρίου). «Γίνεται πανικός» ανέφεραν χαρακτηριστικά χθες στελέχη του Κ.Ε.Π., το οποίο είναι επιφορτισμένο και με τη διεκπεραίωση μίας σειράς ακόμα υποθέσεων των πολιτών. Βέβαια, προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία που αφορά την εγγραφή σε προσωπικό ιατρό είναι οι ασφαλισμένοι να προσέλθουν αυτοπροσώπως. Δεν μπορούν, δηλαδή, σε αυτή την περίπτωση να χρησιμοποιήσουν κάποιο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και εδώ είναι που ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς πολλοί είναι σε ηλικία που δεν τους επιτρέπει να μετακινηθούν εύκολα ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας που κάνουν αδύνατη την μετακίνησή τους μέχρι το Κ.Ε.Π.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κα Φ. Οικονόμου, στέλεχος του Κ.Ε.Π. του Δήμου Δράμας, εδώ και έναν μήνα περίπου είναι μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που σπεύδει για τη διαδικασία αυτή στα Κ.Ε.Π., ωστόσο είναι πολλές και οι περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν και δεν τους επιτρέπεται από τη διαδικασία, να εξουσιοδοτήσουν κάποιον τρίτο, προκειμένου να προβεί μέσω Κ.Ε.Π. στην εγγραφή του κινητού τηλεφώνου τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών για να προχωρήσει η διαδικασία. Άλλοι πάλι δεν διαθέτουν καν κινητό τηλέφωνο, το οποίο απαιτείται για την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Για τον λόγο αυτό, η προϊσταμένη του Κ.Ε.Π. έχει κάνει πολλές φορές ερώτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο, ωστόσο φαίνεται ότι η πολιτεία δεν επιτρέπει την διεκπεραίωση της διαδικασίας μέσω κάποιου εξουσιοδοτημένου προσώπου.
«Υπάρχει πρόβλημα» λένε στελέχη του Κ.Ε.Π. του Δήμου Δράμας σχετικά με τους ανθρώπους που πρέπει να εξυπηρετηθούν, αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν. Εν τω μεταξύ, όσοι επιλέξουν να απευθυνθούν στο Κ.Ε.Π. του Δήμου Δράμας, θα πρέπει πρώτα να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού στα τηλέφωνα της υπηρεσίας. Κατά τη μετάβασή τους στο Κ.Ε.Π. για τη συγκεκριμένη διαδικασία, θα πρέπει να φέρουν μαζί την ταυτότητά τους, τον Α.Φ.Μ. και να έχουν μαζί τους το κινητό τους τηλέφωνο, διότι θα λάβουν sms με κωδικό επιβεβαίωσης μίας χρήσης, τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι υπάλληλοι του Κ.Ε.Π. για την καταχώριση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου.
Υπενθυμίζεται ότι τα τηλέφωνα του Κ.Ε.Π. του Δήμου Δράμας για να κλειστεί το απαιτούμενο ραντεβού στην υπηρεσία είναι: 2521351372, 25213513, 252135136, 252135136, 252135136, 2521351364.
Είναι σημαντικό, πάντως, να υπογραμμιστεί, ότι από τις 8 Σεπτεμβρίου η διαδικασία δήλωσης προσωπικού ιατρού μπορεί να γίνει και στα φαρμακεία της πόλης, τα οποία εξυπηρετούν τους πελάτες τους και με τον τρόπο αυτό μειώνουν την ταλαιπωρία, ειδικά την ταλαιπωρία των πολιτών που δεν διαθέτουν κινητό τηλέφωνο ή δεν μπορούν να μετακινηθούν μέχρι τα Κ.Ε.Π. για διάφορους λόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ