Προϊσταμένη Π/θμιας Εκπαίδευσης Δράμας: «Το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά»

0
6957

Ομαλοποιήθηκε η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά υπάρχουν και προβλήματα που εκκρεμούν

Ομαλά κυλά η διαδικασία με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Δράμας, εάν εξαιρέσει κανείς τις πρώτες ημέρες λειτουργίας. Από τότε έχουν γίνει πάρα πολλές βελτιώσεις και ακολούθησαν πολλές σχετικές επιμορφώσεις από τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, ενώ ενισχύθηκε η ίδια η πλατφόρμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στα «Χ» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου.
Συμπερασματικά, όπως εξήγησε η κ. Χαραλαμπίδου, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κυλάει πάρα πολύ καλά διότι σε αυτή τη δεύτερη φάση του πανδημικού κύματος είναι και πιο οργανωμένη. Αναλύοντας την εκτίμησή της, η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ένα διάλειμμα από τη δια ζώσης διδασκαλία και υπάρχει ενδεικτικό πρόγραμμα που έχει στείλει το Υπουργείο Παιδείας.
«Δεν πρόκειται για το εξάωρο που γίνεται στα δημοτικά σχολεία, αλλά για πέντε ώρες. Αντίστοιχα στα νηπιαγωγεία κάνουν τρεις ώρες με ενδιάμεσα διαλείμματα. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει βγάλει από καιρό έναν οδηγό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τον οποίο μπορούν να συμβουλεύονται οι εκπαιδευτικοί. Υπάρχει παρουσιολόγιο και ύλη που προχωράει. Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση με την πανδημία αλλά μέχρι να αλλάξουν τα δεδομένα το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί. Η περίοδος του πρώτου κύματος της πανδημίας βοήθησε στην ψηφιακή προσαρμογή των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων» πρόσθεσε η κα Χαραλαμπίδου.
Απαντώντας σε ερώτηση των «Χ» για το αν όλοι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δράμα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η κα Χαραλαμπίδου είπε ότι σχετικά με αυτό το ζήτημα υπάρχουν πολύ λίγα προβλήματα στην περιοχή μας. Η Περιφέρεια, το Υπουργείο και εμείς ζητήσαμε από τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των σχολικών μονάδων, σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες, να παρεμβαίνει το σχολείο και ο σύλλογος διδασκόντων προκειμένου να δώσει λύση. Αντίστοιχα, όπου υπάρχουν τέτοια ζητήματα, προσπαθούμε και εμείς ως διεύθυνση να τις καλύψουμε. Από την πλευρά της πολιτείας θα διατεθεί μεγάλος αριθμός τεχνικού εξοπλισμού για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Ωστόσο επειδή αυτό γίνεται μέσω ΕΣΠΑ και υπάρχουν διαδικασίες προφανώς υπάρξει μια καθυστέρηση».
Όσο εκκρεμούν αυτά τα ζητήματα, τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ακόμη και με ένα απλό τηλέφωνο. Δεν μένουν δηλαδή εκτός διδασκαλίας. Ωστόσο είναι πολύ καλύτερα η παρακολούθηση του μαθήματος να γίνεται μέσω tablet ή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα σχολεία και οι σύλλογοι διδασκόντων προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε τέτοια θέματα, γιατί κάθε παιδί έχει ιδιαίτερες ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!