Προμήθεια νέων λεωφορείων για τα παιδιά των Παραρτημάτων Χρονίων Παθήσεων σε Δράμα και Καβάλα

0
1448

Θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα πεπαλαιωμένα οχήματα εικοσαετίας και θα καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες

Στην προμήθεια δύο λεωφορείων για την κάλυψη των αναγκών των παραρτημάτων Χρονίων Παθήσεων Δράμας και Καβάλας, προχωρά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την απόφαση που έλαβε για συμμετοχή στην επόμενη φάση του διαγωνισμού τον οποίο προκήρυξε και στον οποίο υπήρξε ένας μοναδικός συμμετέχοντας (προμηθευτής) του οποίου η προσφορά κρίθηκε πλήρης.
Πρόκειται για προμήθεια προϋπολογισμού 195.000 ευρώ που κρίθηκε αναγκαία, καθώς το  Παράρτημα του Κέντρου «Χρόνιων Παθήσεων Δράμας» χρειάζεται για τις ανάγκες του ένα απλό τουριστικό πετρελαιοκίνητο λεωφορείο, που να διαθέτει τουλάχιστον είκοσι εννέα θέσεις επιβατών, συμπεριλαμβανομένων του οδηγού και του συνοδηγού. Ενώ το παράρτημα Κέντρου «Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας» χρειάζεται για τις ανάγκες του ένα καινούργιο μικρό πετρελαιοκίνητο λεωφορείο (mini bus), που να διαθέτει τουλάχιστον δώδεκα θέσεις καθήμενων επιβατών, μία θέση ΑμεΑ, μία θέση οδηγού και μια θέση συνοδηγού.
Τα μεγάλα λεωφορεία (όπως ανέφερε στην εισήγησή της για τη λήψη της σχετικής απόφασης, η πρόεδρος του ΚΚΠ της ΑΜΘ κα Τσαμπαζλή), τα οποία διαθέτουν τα Παραρτήματα του Κέντρου «Χρόνιων Παθήσεων Δράμας» και «Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας», τα οποία χρησιμοποιούνται για την καθημερινή μεταφορά των εκπαιδευομένων- φιλοξενούμενων τους από και προς τα σπίτια τους και για τις λοιπές δραστηριότητες (που αφορούν εκπαίδευση- εκδρομές κλπ.) είναι πεπαλαιωμένα, αφού η προμήθειά τους πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον προ εικοσαετίας, μ’ αποτέλεσμα η όλη διαδικασία της μεταφοράς των εξυπηρετούμενων να πραγματοποιείται με μεγάλες δυσκολίες και ταλαιπωρία για τα ίδια τα άτομα, αλλά και μεγάλους κινδύνους για την ασφάλειά τους.
Τα μεν υπάρχοντα οχήματα πέραν της παλαιότητάς τους έχουν υποστεί και μεγάλες φθορές εξαιτίας των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων που διανύουν καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν διανύσει περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα το καθένα, καθόσον οι εκπαιδευόμενοι- φιλοξενούμενοι που μεταφέρονται διαμένουν διάσπαρτα σε διαφορετικές ανά νομό περιοχές και σε αρκετές περιπτώσεις σε ορεινές και δύσβατες περιοχές. Τα εν λόγω οχήματα, παρά την κανονική τους συντήρηση, παρουσιάζουν συχνά σοβαρές βλάβες με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Κέντρου που οφείλεται στην παλαιότητά τους, στη συχνή χρήση τους, αλλά και στην έλλειψη ανταλλακτικών στην τοπική αγορά εξαιτίας των παλαιών μοντέλων τους.
Υπήρχε λοιπόν επιτακτική ανάγκη να προμηθευθεί το Κέντρο άμεσα από το ελεύθερο εμπόριο, μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη, δύο καινούργια και σύγχρονα λεωφορεία, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, για τις ανάγκες των δύο παραρτημάτων του.
Η προμήθεια των δυο αυτοκινήτων θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δυο παραρτημάτων σε Δράμα και Καβάλα προς όφελος των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους ενώ από την άλλη πλευρά θα μειώσει την πάγια οικονομική επιβάρυνση που έχει το ΚΚΠ ΑΜΘ για τη συντήρηση των παλιών λεωφορείων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ