Προσλήψεις με κριτήριο την εντοπιότητα

0
3600

Στόχος της κυβέρνησης η λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου μέσα στο φθινόπωρο είπε ο Υφυπουργός κ. Οικονόμου που επισκέφτηκε τη Δράμα.
Προτεραιότητα η στελέχωση των φυλακών με το κριτήριο της εντοπιότητας.

Τη Δράμα επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ελευθέριος Οικονόμου με την ευκαιρία της σημερινής παράδοσης του κτιρίου των φυλακών Νικηφόρου. Ο κ. Οικονόμου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Παπαδόπουλο, με τους δημάρχους του Νομού Δράμας αλλά και τους Βουλευτές Κώστα Μπλούχο της ΝΔ και Χαρά Κεφαλίδου του Κιν.Αλ. για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, έθεσε, ανάμεσα σε άλλα, και το πρόβλημα που υπάρχει με την ασάφεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτιρίου του Τελωνείου Εξοχής. Κάτι που αποτελεί εμπόδιο για την υλοποίηση αναγκαίων παρεμβάσεων στο κτίριο. Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να περιέλθει το κτίριο του τελωνείου στην ΠΕ Δράμας ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.
Ο Υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής, δήλωσε, μετά την συνάντηση: «Υπήρξε συζήτηση σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης και με πολύ χαρά διαπιστώνω ότι η σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με την Τοπική Αυτοδοίκηση στο Νομό Δράμας είναι πολύ καλές και υπάρχει συνεχής συνεργασία. Με την ευκαιρία της παραλαβής του Σοφρωνιστικού Καταστήματος στο Νικηφόρο είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι πάρα πολύ σύντομα θα κάνουμε και τα εγκαίνια της λειτουργίας του θέτοντας ως προτεραιότητα να στελεχωθεί με το κριτήριο της εντοπιότητας. Είναι ένα έργο που θα προσφέρει πραγματικά στην περιοχή που έχει ανάγκη από νέες θέσεις εργασίας και από έργα που θα προσφέρουν δημιουργικά κίνητρα και απασχόληση. Σας διαβεβαιώνω ότι από πλευράς Κυβέρνησης υπάρχει το έμπρακτο ενδιαφέρον για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που απασχολούν το Νομό και γενικότερα την περιφέρεια. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η παραλαβή του κτιρίου του Σωφρονιστικού Καταστήματος στο Νικηφόρο.» Όπως είπε ο Υφυπουργός στόχος της Κυβέρνησης είναι οι φυλακές Νικηφόρου να λειτουργήσουν μέσα στο φθινόπωρο.
Για τη στελέχωση του Προαναχωρησιακού Κέντρου Παρανεστίου ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταβάλλει προσπάθεια να εξασφαλίσει τους πόρους και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να μπορέσει να προχωρήσει στις προσλήψεις 100 συνοριακών φυλάκων. Παρόλα αυτά όπως είπε ο κ. Οικονόμου η εμφάνιση της πανδημίας επιβράδυνε τις διαδικασίες των προσλήψεων, όμως αυτές θα ενεργοποιηθούν και πάλι. “Το ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου λειτουργεί αρκετά χρόνια και αυτό δείχνει την υπευθυνότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποδέχθηκε την λειτουργία του…” Όπως είπε ο κ. Οικονόμου η περαιτέρω στελέχωση του ΠΡΟΚΕΚΑ θα έχει βασικό κριτήριο κατάταξης την εντοπιότητα.
Σχετικά με το ιδιοκτησιακό ζήτημα του κτιρίου του Τελωνείου της Εξοχής που ετέθη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, ο Υφυπουργός είπε ότι θα γίνει προσπάθεια να δοθεί γρήγορα λύση καθώς το τελωνείο αποτελεί σημείο εισόδου της χώρας και η όλη εικόνα του δεν τιμά την χώρα μας. Είπε επίσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει γρήγορα το ιδιοκτησιακό του καθεστώς διότι αυτό αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να γίνουν όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες για να λυθεί ένα πρόβλημα που χρονίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ