Το 5o νηπιαγωγείο στο Bravo Schools

0
2721

Μια ταινία animation για το κλίμα από τους μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Δράμας.
Μιλάει στα “Χ” η προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου κ. Μαρία Παπαδοπούλου.

Με ταινία animation που δημιούργησαν οι μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου με τίτλο «MESSAGE OF LOVE», το σχολείο συμμετείχε στο διαγωνισμό Bravo Schools 2020. Η πρωτοβουλία «Bravo Schools» είναι ένας πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός που απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και στοχεύει στην ανάδειξη των ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων στα θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας.
Όπως δήλωσε στα “Χ” η προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Δράμας κ. Μαρία Παπαδοπούλου, το “Μήνυμα αγάπης” ή “Μessage of Love ” είναι μια ταινία μικρού μήκους με την τεχνική Stop Motion Animation δημιούργημα των μαθητών του 5ου Νηπιαγωγείου Δράμας. Με την ταινία αυτή το 5ο νηπιαγωγείο συμμετείχε και στον διαγωνισμό του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Η ταινία αρχικά δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος που συμμετείχε το σχολείο με τίτλο “Stars Together Explore Macrocosm.(S.T.E.M.)”. Το 5o νηπιαγωγείο συμμετείχε στο πρόγραμμα σε συνεργασία με το Tudor Arghezi School, δημοτικό σχολείο από τη Ρουμανία και τo νηπιαγωγείο Παρακοίλων της Λέσβου.
Το βίντεο του 5ου νηπιαγωγείου Δράμας μπορεί να δει κανείς στο Υουtube στην διεύθυνση https://youtu.be/-1P8mZtyoto.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Bravo schools θα ανακοινωθούν προσεχώς. Η ανάδειξη των καλύτερων προσεγγίσεων γίνεται από Επιτροπή Αξιολόγησης κατά 80% και online ψηφοφορίας κατά 20%.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη από τον Νοέμβριο 2019 έως και τον Απρίλιο 2020 και η παρουσίαση των καλύτερων προγραμμάτων και δράσεων θα γίνει στην ετήσια εκδήλωση, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
H QualityNet Foundation αποτελεί έναν εξειδικευμένο οργανισμό για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που από το 1997 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και διοργανώνει το σχολικό διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΠΣΒΑ) με τίτλο «Bravo schools – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο», προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα για να υλοποιήσουν σχέδια δράσης πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, σε προαιρετική βάση και τον 3ο σχολικό διαγωνισμό.
Με τη συμμετοχή στο Bravo schools δίνεται η δυνατότητα στις σχολικές μονάδες να ενεργοποιηθούν περαιτέρω πάνω στους 17 παγκόσμιους στόχους, αναδεικνύοντας τις καλές πρακτικές τους στο παρατηρητήριο βιωσιμότητας & στο World’s Largest Lesson και να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει μέσα από σχέδια μαθήματος –για τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις πάνω στους 17 στόχους, μέσα από μαθητικές δημιουργίες (η ανταπόκριση των μαθητών/τριών στις προκλήσεις των στόχων) και με δράσεις καλών πρακτικών –δράσεις που υλοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ