Προσλήψεις προσωπικού και προμήθεια απορριμματοφόρων στην Καθαριότητα

0
2192
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Κυριακίδης

Χρ. Κυριακίδης: Στόχος η βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη και τα χωριά μας.

Η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας, με σκοπό την βελτίωση της λειτουργίας της καθαριότητας στην πόλη, από τον Οκτώβριο του 2019 παρακολούθησε όλα τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και κατέγραψε όλους τους κάδους περισυλλογής (μπλε και πράσινους) αποτυπώνοντας τους σε συστήματα gps προκειμένου να βελτιώσει την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Δράμας.

Στην ίδια κατεύθυνση, όπως είπε χθες ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Κυριακίδης, καταγράφηκε η πληρότητα των κάδων σε όλα τα σημεία της πόλης αλλά και στις κοινότητες. Επίσης καταγράφηκαν οι χρόνοι άφιξης και αναχώρησης από κάθε κάδο για να διαπιστωθεί ο χρόνος που χρειάζεται για την περισυλλογή. Όλα αυτά τα δεδομένα, όπως είπε ο κ. Κυριακίδης, καταγράφηκαν σε εξειδικευμένο λογισμικό με την άριστη συνεργασία των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας και των πληρωμάτων των απορριμματοφόρων.
Τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτή την μελέτη καταγράφηκαν και εντοπίστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν, όπως και οι λύσεις που θα έπρεπε να δοθούν στην προσπάθεια της σωστής περισυλλογής των απορριμμάτων στον Δήμο Δράμας. Στο πλαίσιο αυτό η υπηρεσία Καθαριότητας προέβη στην χάραξη νέων δρομολογίων για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων. Έτσι χάρη σε αυτή την προσπάθεια πλέον, τέσσερα απορριμματοφόρα εισέρχονται στο κέντρο της πόλης τις πρώτες πρωινές ώρες που ξεκινά η αποκομιδή των απορριμμάτων και καθαρίζουν άμεσα το κέντρο με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται το κέντρο από τα συχνά μποτιλιαρίσματα και τις οχλήσεις των οδηγών που υπήρχαν εξαιτίας της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Ο κ. Κυριακίδης εξήγησε χθες, ότι το υπόλοιπο κομμάτι της πόλης χωρίζεται επίσης σε τέσσερα τμήματα στα οποία συνεχίζουν την εργασία τους τα απορριμματοφόρα του δήμου αφού ολοκληρώσουν την αποκομιδή στο κέντρο της πόλης. Το αποτέλεσμα είναι, όπως εξήγησε, η πόλη της Δράμας να καθαρίζεται πλέον καθημερινά και να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους πράσινους κάδους σε αυτή την βάση. Παράλληλα όπως είπε, έχει γίνει ομαδοποίηση των κοινοτήτων στις οποίες εκπέμπονται καθημερινά τρία δρομολόγια απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας τόνισε χθες ότι όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε τους προηγούμενους μήνες εξελίχθηκε χωρίς την πρόσληψη περαιτέρω προσωπικού αλλά με το υπάρχον μειωμένο προσωπικό της υπηρεσίας αλλά και χωρίς επιπλέον έξοδα όπως εξήγησε.
“Τα συμπεράσματα από όλη αυτή την προσπάθεια τον τελευταίο μήνα είναι αισιόδοξα. Τα συσσωρευμένα προβλήματα έχουν επιλυθεί και πλέον σχεδιάζουμε πως θα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την λειτουργία της καθαριότητας. Έχουμε δρομολογήσει την αγορά δυο νέων απορριμματοφόρων αλλά και την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης με προσωπικό. Κάτι στο οποίο η υπηρεσία πάσχει αυτή την στιγμή” τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, απευθύνοντας τις ευχαριστίες του στο πολιτικό προσωπικό του δήμου και τα στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας για την προσπάθεια που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!