Πρόσληψη εποχικών πυροφυλάκων από τον Δήμο της Δράμας

Για το διάστημα από 1 Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου

0
1452

Στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού για της ανάγκες πυροπροστασίας αποφάσισε να προχωρήσει για το διάστημα εντός της αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος Δράμας. Η απόφαση λήφθηκε μετά από πρόταση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Πρόκειται για εποχικούς πυροφύλακες που θα εργασθούν για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες που αφορούν μεταξύ άλλων στο περιαστικό δάσος αλλά και σε χώρους όπου υπάρχει ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων …
Σύμφωνα με την τεκμηρίωση του αιτήματος προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου προκειμένου να αντιμετωπίσει την έκτακτη εποχική ανάγκη πυροπροστασίας του περιαστικού αλσυλλίου στους πρόποδες Κορυλόβου, του αλσυλλίου Καλλιφύτου, του αλσυλλίου έναντι του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, καθώς και περιοχών ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων που αυθαίρετα αναφύονται στις παρυφές των διοικητικών ορίων του Δήμου, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας αλλά και για την υλοποίηση ενεργειών και δράσεων σχετικών με την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών σε όλη την έκταση του Δήμου, κρίνει απαραίτητη την πρόσληψη εποχικού προσωπικού έξι ατόμων, ειδικότητας ΥΕ Εργατών, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας έως δύο μηνών, που θα χρησιμοποιηθούν ως πυροφύλακες κατά την θερινή περίοδο, η οποία οριοθετείται χρονικά από 1 Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου.
Η πρόσληψη του προσωπικού κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνει σταδιακά, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και μέχρι τη λήξη του.
Η δαπάνη αμοιβής των εργαζομένων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου του οικ. έτους 2019, με ποσό πίστωσης 15.000 ευρώ.
Όπως διευκρίνισαν μάλιστα οι υπηρεσίες του Δήμου, η συγκεκριμένη δαπάνη χρηματοδοτείται παγίως από ειδικευμένη πίστωση που έρχεται από το ΥΠ.ΕΣ (μέσω Υπουργικής Απόφασης) και η οποία αφορά στην κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας των δήμων της χώρας. Ωστόσο η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση κατά τη χρονική στιγμή δεν έχει ακόμη εκδοθεί από το ΥΠ.ΕΣ. Έτσι το θέμα τέθηκε σε πρώιμο χρονικά στάδιο εξ’αιτίας του γεγονότος ότι μεσολαβούν οι δημοτικές εκλογές και η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει δύο περίπου μήνες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου…
Πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας έλαβε ομόφωνη απόφαση για την πρόσληψη προσωπικού έξι (6) ατόμων του κλάδου ΥΕ Εργατών ως εποχικό προσωπικό, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας έως δύο μηνών. Πρόκειται όπως προαναφέρθηκε για εποχικές προσλήψεις οι οποίες θα κλιμακωθούν σταδιακά και σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ