Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου και Εποπτικού Υλικού

Από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ν. Δράμας

0
1940

Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου και Εποπτικού Υλικού του Συλλόγου μας, θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ν. Δράμας την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, (10:00π.μ έως 14:00μ.μ), στο ξενοδοχείο HYDRAMA.

Η έκθεση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και φέτος με σημαντική συμμετοχή από πλευράς
εκδοτικών οίκων και εξεταστικών φορέων όσο και από πλευράς καθηγητών ξένων γλωσσών. Ο θεσμός μετρά ήδη περισσότερο από μια τριακονταετία και στο διάστημα αυτό παρέχει στους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την διδαχή ξένων γλωσσών την δυνατότητα να λάβουν γνώση για την τελευταία δραστηριότητα στον χώρο των εκδόσεων
που αφορούν το αντικείμενό τους όπως και για τα νέα εκπαιδευτικά μέσα που πλέον χρησιμοποιούνται στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Δράμας αποτελείται από 30 περίπου μέλη και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του επαναλαμβάνει την συγκεκριμένη έκθεση κάθε χρόνο με μεγάλη συμμετοχή εκδοτών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Οι εξελίξεις της τεχνολογίας εισάγονται όλο και περισσότερο στην μεθοδολογική διαδικασία εκμάθησης ξένων γλωσσών ιδιαίτερα μετά την εποχή της εισαγωγής του διαδραστικού πίνακα στις τάξεις. Υπενθυμίζεται ότι οι διαδραστικοί πίνακες αποτελούν
έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο εκπαίδευσης με ψηφιακό υλικό και πολυμέσα σε ένα μαθησιακό περιβάλλον με πολλά άτομα. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον διαδραστικό πίνακα περιλαμβάνουν διαμόρφωση κειμένου και εικόνων, δημιουργία, εκτύπωση και αποθήκευση σημειώσεων για διαμοιρασμό στους μαθητές, έντυπα ή ηλεκτρονικά σε κοινό αποθηκευτικό χώρο στον υπολογιστή ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Δίνεται η δυνατότητα προβολής ιστοσελίδων και βίντεο από το Διαδίκτυο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα για Προβολές και Προγράμματα καθώς ο δια- δραστικός πίνακας είναι ιδανικός για επίδειξη.
Ωστόσο τα μέσα που πλέον χρησιμοποιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία δεν σταματούν
εκεί. Όπως άλλωστε δεν σταματά και η προσαρμοστικότητα των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών στα νέα δεδομένα τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικών μέσων όσο και σε επίπεδο κοινωνικών αλλαγών. Ακόμη και τα στατιστικά δεδομένα που αφορούν τον αριθμό και τις προτιμήσεις των εκπαιδευομένων στις ξένες γλώσσες είναι μία διαδικασία που μεταλλάσσεται και επηρεάζεται από τις οικονομικές – κοινωνικές συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!