Προσωρινή άδεια λειτουργίας δόθηκε στο δημοτικό στάδιο

0
3698

– Ο αγωνιστικός χώρος του στίβου δεν είναι κατάλληλος για τη διεξαγωγή αγώνων
– Οι συνθήκες αναμένεται να αλλάξουν με τα έργα αναβάθμισης που αφορούν τις κερκίδες και το ταρτάν

Άδεια λειτουργίας υπό όρους (προσωρινή) χορήγησε ο Δήμος Δράμας για το Δημοτικό Στάδιο Δράμας «Αλ. Φρούσιος» έως στις 31/08/2021, με χθεσινή απόφαση του τμήματος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να χορηγηθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας για το γήπεδο ποδοσφαίρου και τον στίβο, για την υπαίθρια εγκατάσταση με θεατές κατηγορίας Β2, για προπονήσεις και αγώνες στο άθλημα του ποδοσφαίρου και για προπονήσεις μόνο στα αθλήματα του στίβου.
Οι όροι που τίθενται είναι να υπάρχει κατά την τέλεση των αγώνων ιατρός ή εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε να ελέγχουν τυχόν ελλείψεις στον εξοπλισμό που περιλαμβάνει το κουτί πρώτων βοηθειών καθώς και των χώρων υγιεινής. Επίσης, στους όρους συμπεριλαμβάνεται η διαβεβαίωση για την παρουσία διασώστη και ασθενοφόρου κατά τη διάρκεια των αγώνων και όπως και η παρουσία εκπαιδευμένου προσωπικού για την χορήγηση πρώτων βοηθειών κατά τη λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης.
Επίσης θα πρέπει να κατασκευαστούν χώροι υγιεινής θεατών ΑΜΕΑ ή να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες ΑΜΕΑ και να γίνει η τοποθέτηση εμφανών αναρτημένων πινακίδων οι οποίες να δηλώνουν την κατεύθυνση της περιοχής όπου βρίσκονται οι χώροι υγιεινής των θεατών.
Το προσβάσιμο τμήμα των κερκίδων που απομένει να είναι κατάλληλο για χρήση. Ως προσβάσιμες ορίζονται μετά από την οριοθέτηση – περίφραξη των διαζωμάτων που είναι ακατάλληλα για χρήση, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση – γνωμάτευση που υπάρχει από τον Ιανουάριο του 2005 και το σχεδιάγραμμα της πολυτεχνικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που τη συνοδεύει),
Επομένως, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, υπάρχει δυνατότητα τέλεσης αγώνων με θεατές στα επιτρεπόμενα – οριοθετημένα τμήματα. Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ποδοσφαίρου είναι κατάλληλος για τη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων. Ακόμη, όπως αναφέρει η ίδια απόφαση, ο αγωνιστικός χώρος του στίβου είναι κατάλληλος για τη διεξαγωγή προπονήσεων μετά από πρόσφατες τοπικές επιδιορθώσεις του ταρτάν και τη συνεχή συντήρησή του, έως ότου να αντικατασταθεί το σύνολο του, μέσω εγκεκριμένης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.
Παράλληλα, επισημαίνεται στην απόφαση ότι ο αγωνιστικός χώρος του στίβου δεν είναι κατάλληλος για τη διεξαγωγή αγώνων, γιατί υπάρχουν τμήματα του ταρτάν στην ευθεία των 100 μέτρων που χρήζουν αποκατάστασης για την αποφυγή μικροατυχημάτων. Οι αγώνες διεξαγόταν μέχρι πρότινος – παρά το πρόβλημα που αναφέρθηκε – με την σύμφωνη γνώμη του ΣΕΓΑΣ για τη διεξαγωγή τους και υπό αυτές τις προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να συνεχίσουν να διεξάγονται.

Τι θα αλλάξει τις υποδομές του δημοτικού σταδίου
Αξίζει να υπενθυμιστεί, στο σημείο αυτό, ότι η διαδικασία της υλοποίησης του έργου της αντικατάστασης του ταρτάν έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά έργο της τάξης των 600.000 ευρώ το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει πλήρης αντικατάσταση του ταρτάν και όχι μόνο, στο δημοτικό στάδιο. Επίσης πρέπει να υπογραμμισθεί ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας εγκρίθηκε η μελέτη προϋπολογισμού 4.735.000 ευρώ που αφορά την ανακατασκευή των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Δράμας και είναι δωρεά από τον κ. Άρη Θεοδωρίδη. Το σύνολο του κατασκευαστικού μέρους του έργου, που θα αλλάξει τα δεδομένα στο δημοτικό στάδιο “Αλέκος Φρούσιος”, υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ και υποβάλλεται από τον Δήμο Δράμας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” προκειμένου να τύχει χρηματοδότησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ