Κρούσματα στο 4ο ΓΕΛ Δράμας και το ΓΕΛ Καλαμπακίου

0
4154

Μόνο 5 θετικά self τεστ καταγράφηκαν στους μαθητές στις σχολικές μονάδες της Δράμας

Ανέστειλε τη λειτουργία του το Γενικό Λύκειο Καλαμπακίου, μετά την καταγραφή κρουσμάτων covid-19 και θα μείνει σε αναστολή λειτουργίας έως 29 Απριλίου. Παράλληλα, υπάρχει αναστολή λειτουργίας τμήματος της Γ’ Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Δράμας έως τις 29 Απριλίου, όπως ανέφερε χθες, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Άννα Πασχαλίδου.
Σχετικά με τα αποτελέσματα της χρήσης των self test στα σχολεία της Δράμας, όπως επεσήμανε η κ. Πασχαλίδου, βρέθηκαν μόνο 5 θετικά αποτελέσματα στο σύνολο των μαθητών που υποβλήθηκαν σε αυτοδιάγνωση, μέχρι και την τελευταία καταγραφή που έγινε τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Την ίδια στιγμή συνεχίζει να υπάρχει στην ΠΕ Δράμας και ένας ελάχιστος αριθμός μαθητών, λιγότεροι από δέκα, που δεν παρακολουθούν μαθήματα του σχολείου, διότι αρνούνται να κάνουν self test.
Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές ή οι εκπαιδευτικοί που διαπιστώνονται θετικοί στον ιό από το self test πρέπει να απευθύνονται σε δομές του δημοσίου (δωρεάν) ή ιδιωτικές (με αμοιβή) για να υποβληθούν σε δεύτερο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προς επιβεβαίωση του πρώτου, εντός 24 ωρών. Οι δημόσιες δομές ξεκίνησαν ήδη τη λειτουργία τους τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Οι εκπαιδευτικοί ή οι μαθητές πρέπει να δηλώσουν τα αποτελέσματα των self-test στην ειδική πλατφόρμα στην σελίδα https://self-testing.gov.gr και να εκδώσουν τη δήλωση αποτελέσματος. Οι γονείς ή οι κηδεμόνες μαθητών ή οι ενήλικοι μαθητές μπορούν να δηλώσουν θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test στην ίδια ηλεκτρονική σελίδα και να εκδώσουν τη Σχολική κάρτα για COVID-19.

Επιβεβαιωτικός έλεγχος με Rapid Ag test στην πλατεία Ελευθερίας
Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Δράμα, από την περασμένη Κυριακή, από τις 09.00 έως τη 13.00, υπάρχει ανοιχτή δράση στην πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, για επιβεβαιωτικό έλεγχο με Rapid Ag test μετά από θετικό self test για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται στο συγκεκριμένο σημείο και τις επόμενες Κυριακές, ενώ μπορεί να εξεταστεί με Rapid Ag test οποιοσδήποτε πολίτης προσέλθει ασυμπτωματικός η συμπτωματικός.

Τι γίνεται με την πορεία των εμβολιασμών στη Δράμα
Παρά την ευρεία διάθεση των self τεστ και την διενέργεια rapid test που αποτελούν μια σημαντική γραμμή άμυνας απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας, ως κύριο όπλο παραμένει ο εμβολιασμός του πληθυσμού, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και στον Νομό Δράμας. Μέχρι τη Δευτέρα στον Νομό Δράμας έγιναν 19484 εμβολιασμοί. Από αυτούς οι 13221 αφορούν εμβολιασμούς της πρώτης δόσης και 6262 εμβολιασμούς της δεύτερης δόσης. Μέχρι την ίδια ημέρα επίσης πραγματοποιήθηκαν 2.546.154 εμβολιασμοί στο σύνολο της χώρας. Από αυτούς 1.774.130 αφορούν εμβολιασμούς της πρώτης δόσης και 772.024 εμβολιασμούς της δεύτερης δόσης του εμβολίου.
Υπογραμμίζεται ότι στη Δράμα λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα στο Νοσοκομείο Δράμας, στο Κέντρο Υγείας Δράμας, στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου και στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου. Επίσης, εμβολιασμοί γίνονται και από τα στελέχη του ΕΟΔΥ, σε ειδικές δομές όπου υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν (κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων κλπ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ