Πρόταση για δωρεάν διακοπές των υγειονομικών στη Δράμα

0
2974

– Ελάχιστα πλέον τα περιστατικά covid που χρειάζονται διακομιδή σε γειτονικά νοσοκομεία
– Π. Κιόρτεβε: «Θα είναι μία καλή ευκαιρία προσέλκυσης τουριστών και στήριξης της εστίασης»

Δωρεάν διακοπές για τους υγειονομικούς όλης της χώρας στα ξενοδοχεία της Δράμας πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Project» και πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κα Παρθένα Κιόρτεβε, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δήμου Αστυπάλαιας που πέρσι το καλοκαίρι πρόσφερε δωρεάν διακοπές σε υγειονομικούς στο νησί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Η κα Κιόρτεβε αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της μη λειτουργίας της κλινικής covid στο Νοσοκομείο της Δράμας αλλά και στη μείωση των περιστατικών covid που χρειάζονται διακομιδή στα νοσοκομεία Καβάλας και Σερρών με αφορμή σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Στέλιου Μελισσινού της παράταξης «Πόλη + Ζωή».
Σχετικά με το θέμα των δωρεάν διακοπών για υγειονομικούς σε ξενοδοχεία της Δράμας, η ίδια τόνισε: «Στις 12 Μαΐου είναι η παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή. Από το βήμα αυτό, θα ήθελα να εκφράσω τις απεριόριστες ευχαριστίες μου σε όλους τους νοσηλευτές της χώρας για την τεράστια προσφορά τους στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που ζούμε. Ειδικά για τους νοσηλευτές του ΓΝ Δράμας, που έχουν υπερβάλει εαυτούς προκειμένου να κρατηθεί όρθιο το νοσηλευτικό μας ίδρυμα, θα ήθελα να πω δημόσια ότι όλοι οι Δραμινοί θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, που κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας κατάφεραν να περιθάλψουν χιλιάδες Δραμινούς που χρειάστηκαν τις υπηρεσίες μας.
Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, γιατί τα ευχαριστώ πρέπει να αποδεικνύονται με πράξεις και να μην μένουμε στα λόγια, προτείνω σήμερα στο σώμα να προσφέρουμε ως Δήμος Δράμας δωρεάν διακοπές στους υγειονομικούς όλης της χώρας στα ξενοδοχεία της Δράμας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δήμου Αστυπάλαιας που πέρσι το καλοκαίρι πρόσφερε δωρεάν διακοπές σε υγειονομικούς στο νησί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
Αυτή θα είναι αφενός μία αναγνώριση στο ανεκτίμητο έργο των υγειονομικών μας, αφετέρου μία πολύ καλή ευκαιρία προσέλκυσης τουριστών στην πόλη μας και στήριξης της πληγείσας εστίασης και των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων της Περιφέρειάς μας που, όπως έχω ενημερωθεί, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα λόγω της πανδημίας.
Η πρότασή μου έχει τη στήριξη του Εντεταλμένου Συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής και συναδέλφου κ. Αλέξη Παναγιωτίδη και καλώ τον Δήμαρχο Δράμας να υιοθετήσει την πρόταση αυτή και να τη φέρει προς άμεση ψήφιση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο».

Η μη λειτουργία της κλινικής covid στο Νοσοκομείο της Δράμας
Αναφερόμενη στο θέμα της υποβάθμισης της πόλης και του Νοσοκομείου Δράμας που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Μελισσινός, η κα Κιόρτεβε είπε ότι αυτή δεν οφείλεται στην μη λειτουργία της κλινικής covid, αλλά είναι μία χρόνια κατάσταση. Πρόσθεσε ότι η κλινική covid έχει κλείσει από τον Ιανουάριο, οπότε και υπήρχε μικρός αριθμός κρουσμάτων. Υπενθύμισε ότι επρόκειτο για απόφαση της 4ης ΥΠΕ και ότι έγινε μία προσπάθεια να ξανανοίξει όταν ανέβηκε ο αριθμός των κρουσμάτων. Επίσης είπε ότι το προσωπικό είναι ανεπαρκές, με τρεις παθολόγους, και μετά τις αντιδράσεις τους η απόφαση για την επαναλειτουργία της κλινικής covid τελικά δεν υλοποιήθηκε. Η κα Κιόρτεβε, συνεχίζοντας την ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον αριθμό των περιστατικών covid, είπε ότι αυτά πλέον είναι ελάχιστα και, πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν αριθμό 2-3 περιστατικών που χρειάζονται διακομιδή κάθε δύο έως τρεις ημέρες. Η διακομιδή τους γίνεται στα νοσοκομεία Καβάλας και Σερρών. Επιπλέον, όπως είπε, το Νοσοκομείο Δράμας έχει προσφέρει 8 νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Καβάλας, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί και πηγαινοέρχονται καθημερινά στη Δράμα, κάτι το οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο, διότι ο αριθμός των νοσηλευτών του Νοσοκομείου Δράμας δεν καλύπτει ούτε τις τοπικές ανάγκες, πολύ δε περισσότερο να στηρίζεται και το Νοσοκομείο Καβάλας.
Η κα Κιόρτεβε είπε επίσης ότι προφανώς η υποβάθμιση της πόλης έχει άμεση σχέση με την υποβάθμιση του νοσοκομείου, κάτι για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση με άμεσο και πρώτο μέλημα τη στελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας με γιατρούς και νοσηλευτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ