Πρώτο κουδούνι και Αγιασμός

0
3541

– Προσέλευση στα σχολεία με μάσκες, τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης
– Δηλώσεις της Βουλευτού κ. Κεφαλίδου και του Δημάρχου Δράμας κ. Μαμσάκου

Με μέτρα για την ασφάλεια τής εκπαιδευτικής κοινότητας και την προστασία από την εξάπλωση της πανδημίας, αρχίζει σήμερα η νέα σχολική χρονιά, με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε ότι μαθητές θα προσέρχονται στα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Για τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται ότι θα προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Όπως έγινε γνωστό από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δράμας, ο καθιερωμένος Αγιασμός στις μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει ως εξής:
-στο Καλαμπάκι θα πραγματοποιηθεί στις 8 πμ
-στο 4ο Γυμνάσιο θα γίνει στις 8.30 πμ.
-στο 1ο Γυμνάσιο Δράμας και το 1ο ΓΕΛ Δράμας, το 2ο Γυμνάσιο Δράμας και το 2ο ΓΕΛ – ΕΝΕΕΓΥΛ, στο 3ο Γυμνάσιο Δράμας καθώς και στις μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δοξάτο και στο ΕΕΕΕΚ Δράμας θα ξεκινήσει στις 9.00 πμ.
-στο 6ο Γυμνάσιο και το 3ο και 4ο ΓΕΛ Δράμας στις 9.30 πμ.
-στο 5ο Γυμνάσιο στις 10.00 πμ.
-στις μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Προσοτσάνη και Νευροκόπι στις 10.00 πμ.
-στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ στις 10.30 πμ.
-στο Εσπερινό ΕΠΑΛ στις 19.00 μμ και
-στο Εσπερινό Γυμνάσιο στις 19.30 μμ

Σχετικά με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δράμα, πρέπει να αναφερθεί ενδεικτικά ότι η τελετή Αγιασμού θα γίνει:
-στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, στις 9.00 πμ.
-στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στις 9.00 πμ και
-στο 4ο Δημοτικό Σχολείο στις 8.00 πμ.
-στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στις 8.30πμ.
-στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας στις 9.00 πμ.
-στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στις 9.00 πμ.
-στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, στις 10.00 πμ.
-στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης στις 9:00 πμ.
-ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Αδριανής θα γίνει στις 8.30 π.μ. και στο Δημοτικό Σχολείο Νικηφόρου στις 9.00 π.μ.

Το μήνυμα που έστειλε η Βουλεύτης Χαρά Κεφαλίδου για τη νέα χρονιά
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, ευχήθηκε σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, μια ασφαλή σχολική χρονιά. Ιδιαίτερα τόνισε «την εθνική ανάγκη, τα σχολεία μας να μπορέσουν να παραμείνουν ανοιχτά και αυτό εξαρτάται κυρίως από την επιτυχή επιλογή και εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων που θα αποφασίσει η πολιτεία. Η καθολική ευθύνη για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών ανήκει πρώτα στην ίδια την κυβέρνηση και την παρακολούθηση της πραγματικής υλοποίησης των μέτρων ασφάλειας στο σχολείο, τα οποία προς το παρόν μόνο εξαγγέλλονται.
Τη δύσκολη καθημερινότητα που καλούμαστε να διαχειριστούμε τη φετινή σχολική χρονιά και να βγούμε αλώβητοι και χωρίς άλλες απώλειες, οφείλουμε τώρα στην αρχή να την αναλογιστούμε όλοι με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα έναντι του εαυτού μας και των διπλανών μας, του ενεργού πολίτη, του σημερινού και του αυριανού».
Η Χαρά Κεφαλίδου επέμεινε στο μέρος της ατομικής ευθύνης ως εργαλείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας που δυστυχώς ακόμη βρίσκει χώρο να καθορίζει την καθημερινότητα των πολιτών. Χαρακτηριστικά σημείωσε:
«Σε πείσμα της όποιας κυβερνητικής ολιγωρίας, οι ενεργοί πολίτες σημερινοί και αυριανοί- αυτά είναι τα παιδιά μας- εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θέλω να είμαι βέβαιη, πως με ενσυναίσθηση της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο κόσμος ολόκληρος και με την αλληλεγγύη που μαθαίνουμε από τα σπίτια και τα σχολειά μας, θα προστατέψουν τον εαυτό τους και τον συμμαθητή τους, τον γονιό, τον δάσκαλο, τον φίλο τους, τον μαθητή τους οι δάσκαλοι, υιοθετώντας κάθε μέτρο προστασίας που διαφυλάσσει την εκπαιδευτική διαδικασία και το ίδιο το Ανοιχτό Σχολείο που έχουμε τόση ανάγκη».
Τέλος, την τοποθέτησή της, η βουλευτής έκλεισε με την ευχή «μέσα από τις δυσκολίες, οι μαθητές του 2021-22 να αδράξουν τη μοναδική ευκαιρία που δίνει η ζωντανή μάθηση, να αποκτούν όραμα για τη ζωή και το μέλλον τους και να το κάνουν πράξη μετατρέποντας αυτή την παγκόσμια υγειονομική κρίση σε δική τους μοναδική ευκαιρία να αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο, ξεπερνώντας τις ανεπάρκειες του κόσμου των μεγάλων».

Το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος για τη νέα χρονιά
Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος επεσήμανε με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: «Με την έναρξη του σχολικού έτους 2021-22 θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μία δημιουργική σχολική χρονιά. Η καλοκαιρινή περίοδος πέρασε και ξεκινάει μια καινούργια χρονιά πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Η έναρξη και της φετινής σχολικής χρονιάς είναι πολύ διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει. Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε δυστυχώς και την εκπαίδευση. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα για να είναι επιτυχής, απαιτεί υπομονή, συλλογικότητα και τήρηση των οδηγιών από γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς καθώς και τη μαθητική κοινότητα. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να προστατεύσουμε την υγεία και τη ψυχολογία των μαθητών και να τους επιτρέψουμε να επικεντρωθούν στη μάθηση. Ο Δήμος Δράμας συμπορεύεται μαζί σας σ’ αυτό το δύσκολο δρόμο, καθώς προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίζουμε τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας, να προάγουμε τις δράσεις στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία. Στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς εύχομαι καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!