Πρωτόγνωρες καταστάσεις στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Δράμα

0
2374

Περικλής Κωφίδης: «Αρνητές του εμβολίου διέκοψαν την ανάγνωση εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου»

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έγινε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας την περασμένη Κυριακή, όπως έκανε γνωστό ο υποψήφιος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας κ. Περικλής Κωφίδης. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, από τον ιερέα του Ναού, της εγκυκλίου που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος σχετικά με τους εμβολιασμούς, κάποιοι πιστοί, που προφανώς διαφωνούσαν με το περιεχόμενό της, διέκοψαν την ανάγνωση της, προκαλώντας πρωτόγνωρη αναστάτωση εντός του Ιερού Ναού.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Κωφίδης: «Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα το πρωτοφανές επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, από συμπολίτες μας, ένας εκ των οποίων είναι αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Δράμας. Οι αυτοαποκαλούμενοι «αρνητές» του εμβολίου διέκοψαν την ανάγνωση εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον εφημέριο του ναού, προκαλώντας αναστάτωση στο εκκλησίασμα μη σεβόμενοι την ιερότητα του χώρου. Αναμφίβολα, είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει. Όμως, δε δικαιούται να θέλει να επιβάλλει τη γνώμη του ή τις απόψεις του στους άλλους, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσον. Πόσο μάλλον όταν τέτοιου είδους απόψεις θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Καταδικάζω την ενέργεια αυτή και τάσσομαι υπέρ της νομιμότητας και της ελεύθερης έκφρασης».
Όπως επεσήμανε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Κωφίδης, ο οποίος έφερε στη δημοσιότητα το πρωτοφανές αυτό περιστατικό: «O καθένας είναι ελεύθερος, είτε να κάνει το εμβόλιο, είτε όχι. Όμως ζούμε σε μια κοινωνία που έχει κανόνες. Ο Ιερέας του Ναού έκανε το καθήκον του και διάβασε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. Είναι σεβαστές οι απόψεις όλων, αλλά όχι να δημιουργούνται τέτοια θέματα, ιδιαίτερα σε ιερούς χώρους».
Το περιστατικό δημιουργεί, πραγματικά, προβληματισμό καθώς δεν είναι δυνατόν ακόμη και αν κάποιοι διαφωνούν με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου ή τους εμβολιασμούς να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, ιδιαίτερα μέσα σε χώρο θρησκευτικής λατρείας, που απαιτεί αν μη τι άλλο σεβασμό.
Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό που συνέβη κατά την ανάγνωση της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή. Ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο, για τον ίδιο λόγο, έγινε και σε εκκλησία που βρίσκεται σε χωριό της Πάρου. Μια γυναίκα άρπαξε την εγκύκλιο από τα χέρια του ιερέα και την έσκισε αφήνοντας άναυδους τους υπόλοιπους πιστούς.
Σημειώνεται ότι μέσω της εγκυκλίου της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφέρει αυτονόητες παραδοχές και σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι ο εμβολιασμός κατά της νόσου Covid – 19 δεν έρχεται σε αντίθεση με τη χριστιανική διδασκαλία, συστήνοντας στους πιστούς σε συνεννόηση με το γιατρό τους να κάνουν το εμβόλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ