Προβάλλεται στο Youtube η ιστορία του αεροδρομίου της Δράμας

0
4588

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στο Youtube από την Παρασκευή 24 έως και την Τρίτη 28 Απριλίου, κάθε μέρα στις 6 μ.μ.
Μιλάει στα “Χ” ο παραγωγός της σειράς «Στα φτερά του Α’ παγκοσμίου πολέμου» κ. Γιώργος Κάσδαγλης.

Πέντε ιστορικά ντοκιμαντέρ με θέμα τις άγνωστες αεροπορικές επιχειρήσεις πάνω από την ελληνική επικράτεια και με πλοκή που αναδεικνύει, ανάμεσα σε άλλα, το παλιό αεροδρόμιο της Δράμας, στον Αρκαδικό, προβάλλονται ελεύθερα στο youtube με τίτλο: «Στα φτερά του Α΄ παγκοσμίου πολέμου».
Τα γυρίσματα έγιναν στο παλιό αεροδρόμιο της Δράμας που χρησιμοποιήθηκε από τις γερμανο-βουλγαρικές δυνάμεις κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν και το σημείο από όπου έκανε εφορμήσεις το περίφημο “γεράκι του Αιγαίου” με μεγάλο αριθμό καταρρίψεων εχθρικών αεροσκαφών. Το εν λόγω αεροδρόμιο βρίσκεται στην περιοχή του Αρκαδικού ενώ τα γυρίσματα της σειράς έγιναν εκεί τον περασμένο Ιούνιο.
Σε δηλώσεις του χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ κ. Γιώργος Κάσδαγλης ανέφερε ότι: “Η εταιρία παραγωγής Gullwing σε συνεργασία με την Cosmote TV προσφέρει δωρεάν στους φίλους της ιστορίας και της αεροπορίας την θέαση των ιστορικών ντοκιμαντέρ, ειδικά σε όσους δεν είχαν την δυνατότητα ή την ευκαιρία να παρακολουθήσουν. Στο πλαίσιο αυτό θα μεταδοθούν τα πέντε επεισόδια της σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ “Στα Φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου” από το youtube κανάλι «Μένουμε σπίτι» της Cosmote History HD, καθημερινά από την Παρασκευή 24 έως και την Τρίτη 28 Απριλίου στις 6 μ.μ.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι, από τα πρώτα στοιχεία, η εν λόγω παραγωγή έτυχε μεγάλης αποδοχής και τηλεθέασης από το κοινό.
Επισημαίνεται ότι πέραν του εμπλουτισμού και της ανάδειξης της Παγκόσμιας Ιστορίας και του πλούτου της γεωγραφίας της περιοχής μας (έχει αναφορές για μια μεγάλη έκταση μεταξύ Δράμας, Καβάλας, Θάσου, Νέστου, Χρυσούπολης, Ξάνθης, Λήμνου κ.α) το έργο αυτό, θα μπορούσε να αποτελέσει πολύ ισχυρό εργαλείο προβολής σε υπερ-τοπικό επίπεδο, για όλους τους συντελεστές, άτομα ή φορείς, που σχετίζονται με το έργο της ανάδειξης και ανάπτυξης του Πολιτιστικού, Ιστορικού και Τουριστικού πλούτου προσφέροντας προστιθέμενη αξία στην ταυτότητα της περιοχής μας. Για τον λόγο αυτό ξεκινάμε καμπάνια ενημέρωσης των αρμοδίων φορέων που έχουν σχέση με την τουριστική προβολή και προώθηση της πόλης μας.»
Η σειρά είναι παραγωγή της εταιρίας “Gullwing” με την συνεργασία της Cosmote και με την υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ