Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

0
3549

Στις 27 Απριλίου ανοίγουν τα Υποθηκοφυλακεία, τα Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία. Επεκτείνεται η χορήγηση των 800 ευρώ σε 160.000 νέους δικαιούχους. Προγράμματα για 45.000 θέσεις εργασίας.
Τι δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Την κλιμακωτή άρση των μέτρων περιορισμού από τις 27 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα ανοίξουν τα Υποθηκοφυλακεία, τα Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χθες το μεσημέρι.
Παράλληλα, στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων δήλωσε ότι «η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο, αλλά και από οικονομικές δραστηριότητες με μικρότερο συνωστισμό», προσθέτοντας ότι «έχουμε χρέος να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους». Είπε ακόμη ότι πιθανότατα θα ακολουθήσουν τα σχολεία ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «η ανταπόκριση της κοινωνίας στα δύσκολα και πρωτοφανή μέτρα υπήρξε καθολική. Οι Έλληνες περάσαμε και αυτό το τεστ ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας και όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός στο Πασχαλινό μήνυμά του, παραμένοντας στον ίδιο δρόμο σύντομα θα ξεκινήσουμε τη σταδιακή μετάβαση σε μια νέα εποχή».
Αναφορικά με το Σύστημα Υγείας ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι συνεχίζονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η δημιουργία νέων Μ.Ε.Θ. και η προμήθεια πρόσθετου υγειονομικού υλικού. «Έχουμε, ήδη, αυξήσει τις Μ.Ε.Θ. από τις 565 στις 1.004, δηλαδή αύξηση κατά 78% και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Παράλληλα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3.131 προσλήψεις, εκ των οποίων 384 ιατρικό προσωπικό και 2.747 νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό. Οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις φτάνουν τις 4.824, δηλαδή περίπου 2,5 φορές πάνω από τις αρχικά εγκριθείσες 2.000 προσλήψεις».
Παράλληλα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε προσλήψεις με στόχο τη δημιουργία 45.000 θέσεων εργασίας που θα ξεκινήσουν από τον Μάιο μέσω δυο νέων προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε για ένα πρόγραμμα 36.500 θέσεων για ανέργους, διάρκειας 8 μηνών σε Δήμους και Περιφέρειες με 100% επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους όπου θα υπάρχει πριμοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους και ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας. Το δεύτερο πρόγραμμα, όπως είπε, αφορά στη δημιουργία 8500 θέσεων για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55–67 ετών διάρκειας 12+12 μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες και ΝΠΔΔ, με επιδότηση κατά 75% από την πολιτεία για το μισθολογικό και το μη μισθολογικό κόστος έως τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Ενημέρωσε επίσης, ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί μέχρι τις 3 Μαΐου η έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ σε 168.000 μακροχρόνια άνεργους.
Παράλληλα, εξήγησε ότι μπαίνουν σε εφαρμογή ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, αναφέροντας την συνεργασία του ΟΑΕΔ με την Google για την υλοποίηση προγράμματος που έχει στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και σε πρώτη φάση αφορά την δωρεάν εξ αποστάσεως κατάρτιση 3000 ανέργων στο ψηφιακό μάρκετινγκ.
Ο κ. Πέτσας, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο ΟΑΕΔ προωθεί άμεσα άλλα 8 προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που συνολικά θα καλύψουν 31.600 θέσεις εργασίας για μακροχρόνια άνεργους, για πτυχιούχους, για κατάρτιση σε επαγγελματικές ειδικότητες υψηλής ζήτησης, για νεανική επιχειρηματικότητα και για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.
Παράλληλα σημείωσε ότι τροποποιούνται υφιστάμενα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 24.550 αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, νέων ανέργων και μακροχρόνια ανέργων.
Τέλος, προανήγγειλε και νέο μήνυμα του Πρωθυπουργού λέγοντας ότι «Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες για το σχέδιο μετάβασης στην επόμενη μέρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!