Πρόβλημα συμφόρησης στην 19ης Μαΐου λόγω ΒΑΑ

0
2128

– Κατατέθηκε πρόταση για τη μεταφορά του Αστικού ΚΤΕΛ στην Εθνικής Αμύνης
– Εξετάζονται όλες οι πιθανές λύσεις

Σύσκεψη έγινε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου τής Δράμας, προκειμένου να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης που προκαλείται αυτή την περίοδο κατά την διάρκεια των έργων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην περιοχή τής 19ης Μαΐου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Μηνάς Σκάρλιος και εκπρόσωποι του Αστικού ΚΤΕΛ Δράμας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επικαιροποιήθηκαν οι προτάσεις που υπάρχουν και ενδεχομένως μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να εξεταστεί το θέμα της συμφόρησης που προκαλείται και να δοθεί κάποια λύση. Ειδικότερα, για το πρόβλημα συμφόρησης που υπάρχει στην αφετηρία των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ στην 19ης Μαΐου, κατατέθηκαν 3 ή 4 προτάσεις προκειμένου να υπάρξει λύση στο ζήτημα. Αυτή την περίοδο λόγω των έργων δημιουργείται πρόβλημα συμφόρησης ακόμη και κατά τη διάρκεια δεκάλεπτης στάσης των λεωφορείων. Μια από τις προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν και η ενδεχόμενη μεταφορά της αφετηρίας του Αστικού ΚΤΕΛ στην αρχή της οδού Εθνικής Αμύνης. Η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε από την πλευρά του Αστικού ΚΤΕΛ και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τελική απόφαση.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η αφετηρία και το τέρμα των αστικών λεωφορείων δεν μπορούν να παραμείνουν στην οδό 19ης Μαΐου μετά την υλοποίηση των έργων του ΒΑΑ. Αυτό έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και έχει δρομολογηθεί η μετακίνηση της αφετηρίας των αστικών λεωφορείων. Ενώ στην ίδια περιοχή θα διατηρηθούν οι στάσεις των αστικών λεωφορείων.
Οι εργασίες ανάπλασης και βιοκλιματικής αναβάθμισης στην περιοχή παρέμβασης προχωρούν με κανονικούς ρυθμούς και η στρώση ψυχρών υλικών έχει προχωρήσει στις οδούς Σούτσου και Παπαδιαμάντη, ενώ το ίδιο μοντέλο διαμόρφωσης ακολουθείται στην οδό Θεοτοκοπούλου και στην οδό 19ης Μαΐου, όπου συνεχίζονται οι εργασίες. Στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται, έχουν αλλάξει τα δίκτυα της ΔΕΥΑΔ, προχωρά η υπογειοποίηση των αγωγών ηλεκτρικού ρεύματος και έχουν τοποθετηθεί πλάκες ψυχρών υλικών, αλλάζοντας την όψη της άλλοτε αισθητικά υποβαθμισμένης περιοχής.
Όπως ήδη έκαναν γνωστό τα «Χ» και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ενώ η ανάπλαση της περιοχής έχει αρχίσει να υλοποιείται, δυστυχώς δεν άργησαν και οι πρώτες ζημιές. Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο κ. Μιχάλης Τάσσου, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας, δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο στάθμευσης οχημάτων επάνω στο καινούργιο πλακόστρωτο. Μάλιστα, εξαιτίας του γεγονότος αυτού υπάρχουν ήδη και οι πρώτες φθορές από τη συνεχή στάθμευση οχημάτων στο πλακόστρωτο. Ο ίδιος είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες, λέγοντας ότι: «Το έργο του ΒΑΑ αφορά όλη τη Δράμα και σχετίζεται με τη λειτουργία της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες. Θα πρέπει αυτό να το σεβαστούμε και να προσέχουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ