Προβλήματα εντός της πόλης δημιούργησαν οι χιονοπτώσεις

0
2968

Αιφνίδια ήταν η έλευση της κακοκαιρίας από το Σάββατο στην Δράμα παρά το γεγονός ότι υπήρξε σχετική προειδοποίηση από τα μετεωρολογικά δελτία. Από τις χιονοπτώσεις που μέχρι το βράδυ του Σαββάτου ήταν συνεχείς, αρχικά έκλεισαν δρόμοι στις κοινότητες του Δήμου Δράμας και δημιουργήθηκαν προβλήματα βατότητας στο οδικό δίκτυο στο οποίο η κίνηση των οχημάτων γινόταν με προσοχή και πολλές φορές ακόμη και με αλυσίδες εντός της πόλης.

Προβλήματα που οφειλόταν στην ολισθηρότητα δημιουργήθηκαν σε πολλές διασταυρώσεις εντός του κέντρου αλλά όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου οπότε και άρχισε να γίνεται αντιληπτή ως εικόνα η προσπάθεια που άρχισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες από το πρωί της ίδιας ημέρας.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας κ. Σταμάτης Ρεμόντης, Απο τις 5 το πρωί του Σαββάτου άρχισε η εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης δύσκολων καιρικών συνθηκών εξήγησε ο κ. Ρεμόντης προσθέτωντας ότι ενεργοποιήθηκαν δυο αλατιέρες και δυο Γκρέιτερ από ιδιώτη, συν δυο οχήματα του Δήμου Δράμας με αποχιονιστικό μαχαίρι και αλατιέρες και δυο οχήματα JCB.

Το πρώτο όχημα ανέλαβε δράση γύρω στις 6.45 το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιώντας καθαρισμούς τόσο μέσα στην Δράμα όσο και στις 14 κοινότητες του Δήμου, από Ξηροπόταμο έως Σκαλωτή. Με την βοήθεια των μηχανημάτων έγιναν καθαρισμοί το Σάββατο, από το χιόνι σε Παπάδες, Σιδηρόνερο, Σκαλωτή, Οροπέδιο και Καλλίκαρπο, εξήγησε ο κ. Ρεμόντης.
Η διαδικασία των καθαρισμών διήρκεσε και την Κυριακή κατά την οποία ρίχτηκε αλάτι και στην μισή κοινότητα του Ξηροπόταμου, επίσης σε Μοναστηράκι, Βαθύλακο και σε πολλά σημεία της Δράμας. Όπως έλεγε χθες το βράδυ στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Ρεμόντης, στους κεντρικούς δρόμους αυτή την στιγμή δεν αντιμετωπίζεται πρόβλημα εκτός από ορισμένους μικρούς δρόμους. Σε κάθε περίπτωση οι παρεμβάσεις του σχεδιασμού που χρειάστηκε να ενεργοποιήσουμε και για τον οποίο βρέθηκαν επί ποδός περίπου 20 άτομα (εργαζόμενοι, οδηγοί και αιρετοί) θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 το πρωί της Δευτέρας έλεγε χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου της Δράμας.
Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμη πολύ σοβαρό πρόβλημα βατότητας στα πεζοδρόμια της πόλης τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα καθώς το χιόνι έχει μετατραπεί σε πάγο και πολλά από αυτά αποτελούν παγίδες ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως οι ηλικιωμένοι.
Για τον κίνδυνο ολισθηρότητας που υπάρχει στα πεζοδρόμια συμφώνησε πάντως ο κ. Ρεμόντης λέγοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ