Προβλήματα που «βγάζουν μάτι» στην οδό Διαμαντή Λαζαρίδη

1
1049

Τα φρεάτια απορροής κατασκευάστηκαν πιο ψηλά από την άσφαλτο και τα νερά της βροχής δυστυχώς καταλήγουν στην Πατριάρχου Διονυσίου


Δεν είναι η πρώτη φορά που τα προβλήματα που καταγράφονται σε δρόμους της πόλης και μάλιστα σε πολύ κεντρικά σημεία προκαλούν απογοήτευση και μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από κάποια φάρσα. Βέβαια όταν τα προβλήματα και οι κακοτεχνίες σχετίζονται με την αποχέτευση ή καλύτερα με την απορροή των όμβριων υδάτων και με τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, τότε δυστυχώς η φάρσα μετατρέπεται σε τραγωδία. Κι αν τα παραπάνω μοιάζουν υπερβολικά, ας θυμηθούμε τι έγινε σε πολλές περιπτώσεις μέσα στην πόλη όταν στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν πολύ μεγάλες νεροποντές.
Τέτοιες περιπτώσεις είχαμε τον Αύγουστο του 2022, τον Ιούνιο του 2022, τον Δεκέμβριο του 2021 και πολλές ακόμη φορές τα προηγούμενα χρόνια.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις φάνηκε η αξία των υποδομών αποχέτευση και απορροής των όμβριων υδάτων. Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες οι υποδομές αυτές αποδείχτηκαν επαρκείς ενώ σε άλλες όχι με αποτέλεσμα τις γνωστές ζημιές. Βέβαια μιλώντας για τις περιπτώσεις αυτές συνήθως έχουμε στο μυαλό μας τις παλαιότερες υποδομές που υπάρχουν στην πόλη και όχι τους νέους δρόμους, που δημιουργήθηκαν πρόσφατα. Όμως τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν πάντα με την παλαιότητα των υποδομών και των δικτύων.
Μια τέτοια περίπτωση συναντήσαμε μετά από αναφορά αναγνωστών της εφημερίδας και στην οδό Διαμαντή Λαζαρίδη που παραδόθηκε πριν από την περίοδο της πανδημίας και ονομάστηκε έτσι το 2020, προς τιμήν του δασκάλου, μελετητή, ερευνητή της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Ακόμη και η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση της οδού είναι πολύ πρόσφατη. Ωστόσο στην ίδια οδό όπως πιθανόν και σε άλλα σημεία της πόλης, βλέπει κανείς το “μεγαλείο” των σύγχρονων κατασκευαστικών έργων.
Η οδός Διαμαντή Λαζαρίδη ενώνει την οδό Πατριάρχου Διονυσίου με την οδό Κώστα Βάρναλη και βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας. Κι ενώ θα περίμενε κανείς σε ένα νέο δρόμο να συναντήσει και άψογες υποδομές (λέμε τώρα) μένει πραγματικά εντυπωσιασμένος από το μέγεθος του παραλογισμού στο σύστημα απορροής των ομβρίων και πιο συγκεκριμένα στα φρεάτια που υπάρχουν στη διασταύρωση με την Πατριάρχου Διονυσίου. Εκεί η σχάρα των φρεατίων βρίσκεται περίπου 5 εκατοστά πάνω από το επίπεδο της ασφάλτου, (όπως φαίνεται και στις φωτο) με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η απορρόφηση των ομβρίων και τα νερά της βροχής, λόγω του επικλινούς εδάφους, να καταλήγουν στην Πατριάρχου Διονυσίου, σχηματίζοντας μικρές λίμνες, κατά τις βροχοπτώσεις.
Το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως υπάρχει από την δημιουργία του δρόμου, δηλαδή εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια. Το ερώτημα είναι γιατί, τόσους μήνες μετά, δεν γίνεται κάποια παρέμβαση προκειμένου το προφανές σφάλμα με το υπερυψωμένο φρεάτιο να διορθωθεί, αλλά και πώς και από ποιους, παραλήφθηκε ένα έργο που παρουσιάζει τέτοιου είδους προβλήματα. Κλείνουμε το θέμα ελπίζοντας σύντομα να υπάρξει κάποια παρέμβαση αποκατάστασης από τους αρμοδίους εκτός κι αν τα φρεάτια στην συγκεκριμένη οδό κατασκευάστηκαν για διακοσμητικό σκοπό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!