Αρχίζουν οι πρώτες καταβάσεις στο χιονοδρομικό του Φαλακρού

0
604

Η χιονόπτωση που υπήρξε ίσως δεν ήταν επαρκής αλλά θα επιτρέψει τουλάχιστον την λειτουργία του ενός baby – lift για τα παιδιά, το Σαββατοκύριακο


Δυνατές λόγω των πρώτων χιονοπτώσεων που υπήρξαν από την αρχή της εβδομάδας θα είναι οι πρώτες καταβάσεις για τους φίλους της χιονοδρομίας, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού στην διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, οπότε και θα λειτουργήσει το baby lift για του μικρούς φίλους του.
Το χιόνι δεν επαρκεί βέβαια ακόμη για τους υπόλοιπους αναβατήρες και πίστες. Παρ’ όλα αυτά ο δρόμος θα είναι καθαρός και θα παραμείνει ανοιχτός για τους επισκέπτες που για λόγους ασφαλείας θα πρέπει πάντα να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες κατά την επίσκεψή τους.
Μιλώντας χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο υπεύθυνος λειτουργίας των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, κ. Στέφανος Πεταλούδης δήλωσε ότι: «Θα έχουμε ανοικτό το καταφύγιο (το σαλέ), το κέντρο Ανεμοσούρι για καφέ, φαγητό και ποτό, ενώ θα υπάρχουν ταυτόχρονα πάρτι με γνωστούς Dj στο χιονοδρομικό. Προς το παρόν θα ανοίξει το ένα baby lift για τα παιδιά, με σκι, δασκάλους για μαθήματα και έλκυθρο. Η χιονόπτωση που υπάρχει στο χιονοδρομικό κέντρο αρκεί μόνο για αυτό μέχρι στιγμής. Παράλληλα στρώνονται και οι πίστες, προκειμένου να δουλέψουν το επόμενο Σαββατοκύριακο».
Η χιονόπτωση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού άρχισε από την Δευτέρα, ενώ υπήρξε μικρής διάρκειας χιονόπτωση, η οποία σταμάτησε στη συνέχεια. Το ενδιαφέρον που υπάρχει πάντως από πλευράς επισκεπτών είναι μεγάλο. Όπως σημαντικό ήταν και το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της γιορτινής περιόδου παρότι δεν υπήρχε χιόνι αλλά δεν ήταν λίγοι όσοι ανέβηκαν στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, για εκδρομή, πικ – νικ και περίπατο.
Όσοι πάντως θελήσουν να επισκεφτούν το χιονοδρομικό κέντρο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το δρόμο που είναι ανοικτός παρότι, όπως είπε ο κ. Πεταλούδης, θα πρέπει να είναι πάντα εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι επισκέψεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο γίνονται τις πρωινές ώρες, μέχρι και τις 4 το μεσημέρι που το Χιονοδρομικό Κέντρο κλείνει.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε ένας αγώνας δρόμου από πλευράς υπηρεσιών προκειμένου το χιονοδρομικό κέντρο φέτος να λειτουργήσει μέσα στο Δεκέμβριο, καθώς στη διάρκεια της χρονιάς υπήρξαν αλλαγές που αφορούν το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας του. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που έχει ψηφιστεί εδώ και λίγο καιρό οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα» όπως είχε εξηγήσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ. Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος του χιονοδρομικού αναδείχθηκε ο κ. Νουλίκας που έχει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει με το στρώσιμο των πιστών του σκι. Ο εκμισθωτής είναι η εταιρεία «Ναυαρίνο Ο.Ε.» που βγήκε από τη διαδικασία της δημοπρασίας και έχει την ευθύνη για την επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ