Προβλήματα στο Δασωτό με το δίκτυο ύδρευσης

-Ένα πολύχρονο και σοβαρό πρόβλημα προσπαθεί να λύσει ο Δήμος Νευροκοπίου -Ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι. Τι λένε εκπρόσωποί τους, ο πρόεδρος της κοινότητας και ο Δήμαρχος Νευροκοπίου στα «Χ»

0
239

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της Κοινότητας Δασωτού στο Νευροκόπι με το παλιό δίκτυο του νερού που παρουσιάζει προβλήματα τα οποία, όπως λένε, έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία, ειδικά το καλοκαίρι.
Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Γιώργος Παυλίδης, το δίκτυο ύδρευσης είναι πολύ παλιό και αποτελείται από αμιαντοσωλήνες. Για κάποιο λόγο, το δίκτυο εμφανίζει πολλαπλές βλάβες κάθε καλοκαίρι, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Δασωτού να μένουν χωρίς νερό από 1, 2 έως και 3 ημέρες, σε μια περίοδο του χρόνου που το νερό τους είναι απόλυτα απαραίτητο. Υπάρχει όπως αναφέρουν, μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά δημιουργούνται και κίνδυνοι υγιεινής αφού για παράδειγμα οι αγρότες δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο μετά από τα ραντίσματα, οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας δοκιμάζονται από τη λειψυδρία κ.ο.κ.
Όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Όπως περιγράφει στα «Χ» ο κ. Γιώργος Παυλίδης, η εικόνα που δημιουργείται κατά την επισκευή του δικτύου είναι τρομακτική. «Κόβουν τους αμιαντοσωλήνες με αλυσοπρίονο για να αποκαταστήσουν τη βλάβη, αλλά δημιουργείται ένα νέφος το οποίο εισπνέουν οι εργαζόμενοι του δήμου και το υπόλοιπο καταλήγει πάλι μέσα στον αγωγό του νερού, που καταναλώνουν οι κάτοικοι του Δασωτού. Αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τα τελευταία 5 – 6 χρόνια τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί. Κάθε καλοκαίρι εμφανίζονται περισσότερες από 10 βλάβες στο παλιό δίκτυο ύδρευσης. Λίγο μετά την αποκατάσταση της βλάβης εμφανίζεται και νέα βλάβη, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί. Ίσως λόγω της πίεσης του νερού που επανέρχεται. Πάντως όταν συμβεί μια βλάβη θα ακολουθήσουν και άλλες 2 ή 3 στη συνέχεια. Κάθε φορά κόβεται με αλυσοπρίονο ο αγωγός αμιάντου και αντικαθίσταται με ένα πλαστικό. Πραγματικά είναι εφιαλτικό να βλέπει κανείς τις ίνες του αμιάντου να υπερίπτανται και να καταλήγουν και μέσα στο δίκτυο. Το δασωτό έχει περίπου 80 κατοίκους αλλά το περίσσευμα του νερού από το δίκτυο φθάνει στο Νευροκόπι για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό με το παλιό δίκτυο συνεχίζεται, παρότι το ίδιο το νερό προέρχεται από τα ορεινά της περιοχής και έχει πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!