Προβλήματα στον Καλό Αγρό με αγέλες αδέσποτων ζώων

0
2016

– Aν. Τόλιου: «Τα σκυλιά που αποδεικνύονται επιθετικά και υπάρχει εντολή παρακολούθησης είτε από γιατρό, είτε από την αστυνομία, περισυλλέγονται την ίδια στιγμή»
– Φ. Νικολαΐδης: «Yπάρχουν τέσσερις αγέλες αδέσποτων σκύλων… Οι κάτοικοι φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο»


Το θέμα με τα προβλήματα που δημιουργούνται από αδέσποτα ζώα στα όρια του Δήμου Δράμας δεν είναι καινούργιο και σίγουρα δεν είναι κάτι για το οποίο θα υπάρξουν λύσεις σύντομα. Αφορμή για την επαναφορά του θέματος στο  πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρξε η αναφορά του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Πόλη + Ζωή κ. Φώτη Νικολαΐδη, που σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στην κοινότητα του Καλού Αγρού. Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόβλημα που υπάρχει με τα αδέσποτα είναι σημαντικό αλλά αυτό που συμβαίνει στον Καλό Αγρό έχει μεγαλύτερη έκταση.
«Οι κάτοικοι του Καλού Αγρού με ενημέρωσαν ότι υπάρχουν τέσσερις αγέλες αδέσποτων σκύλων, γύρω στους σαράντα συνολικά. Οι κάτοικοι φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο, φοβούνται να βγάλουν τα παιδιά τους να παίξουν. Κάποια από αυτά (τα σκυλιά) είναι επιθετικά. Ξέρω πολύ καλά ότι έχουν έρθει σε επαφή και με την αρμόδια αντιδήμαρχο αλλά και με την υπηρεσία. Η κα Τόλιου αλλά και η υπηρεσία τούς έχουν πει ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Δυστυχώς το πρόβλημα με τα αδέσποτα όλο και μεγαλώνει. Βέβαια ο δήμος είναι για να δίνει λύσεις. Και ένας τρόπος να δοθεί λύση με τα αδέσποτα ήταν, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, που όμως ήταν μια ευκαιρία που δυστυχώς χάθηκε. Πρέπει να δει ο δήμος τι θα κάνει και να δώσει λύση» τόνισε ο κ. Νικολαΐδης.
Απαντώντας η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Τόλιου, ανέφερε: «Δεν αφήνουμε κανένα αίτημα πολίτη ανικανοποίητο και δεν έχουμε αδιαφορήσει για κάτι. Όπου μπορούμε να παρέμβουμε, παρεμβαίνουμε. Τα σκυλιά που αποδεικνύονται επιθετικά και υπάρχει εντολή παρακολούθησης είτε από γιατρό, είτε από την αστυνομία, περισυλλέγονται την ίδια στιγμή και αν χρειαστεί με πολύωρες προσπάθειες».
Ειδικότερα για το θέμα δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξε ανοικτή πρόσκληση για χρηματοδότηση καταφυγίου από το πρόγραμμα Φιλόδημος στην οποία αρχικά υπήρχε σκέψη να συμμετάσχουν μαζί οι δήμοι του Νομού Δράμας. Τελικώς εκείνη η προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των πέντε δήμων που είχε ξεκινήσει από τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη ναυάγησε. Έτσι τόσο ο Δήμος Δοξάτου όσο και ο Δήμος Παρανεστίου προχώρησαν μεμονωμένα υποβάλλοντας προτάσεις για χρηματοδότηση καταφυγίων αδέσποτων στους δήμους τους.
Στο σημείο αυτό πάντως πρέπει να επαναλάβουμε ότι γενικότερη εκτίμηση είναι ότι η δημιουργία καταφυγίων ζώων βοηθά στα προβλήματα που υπάρχουν και σχετίζονται με τη διαχείριση των αδέσποτων, παρότι σχεδόν οι πάντες συμφωνούν ότι το πρόβλημα με τον ανεξέλεγκτο αριθμό αδέσποτων ζώων δεν θα πάψει να υφίσταται εάν πρώτα από όλους οι πολίτες που υιοθετούν ζώα δεν κατανοήσουν ότι δεν θα πρέπει να τα εγκαταλείπουν στο δρόμο όταν τα βαρεθούν ή πλέον δεν μπορούν να επωμισθούν την φροντίδα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ